Stationsomgeving Goffert - Veranderingen infrastructuur

Waarom wegen aanpassen?
In het gebied bij het station Goffert, een onderdeel van de ontwikkeling Winkelsteeg, komen ruim 1.200 woningen en er is ruimte voor wonen, werken en ontmoeten. Fiets- en wandelpaden verbinden het station met de omliggende wijken en het Goffertpark. Hiervoor is ruimte nodig. Door het samenvoegen van de banen van de Neerbosscheweg en de Graafseweg ontstaat deze ruimte. De zuidelijke rijbaan van de Graafseweg wordt tegen de noordelijke rijbaan aangelegd en de westelijke rijbaan van de Neerbosscheweg wordt tegen de oostelijke rijbaan aangelegd. Ook maken we een aantal onderdoorgangen. Zo kunnen fietsers veilig de weg oversteken en doorfietsen zonder op auto’s te hoeven wachten.

Planning werkzaamheden

Wilt u op de hoogte blijven van de planning van de werkzaamheden, dat kan via de BouwApp. U kunt deze bezoeken via https://debouw.app/projects/winkelsteeg-infrastructuur. U kunt ook de BouwApp downloaden voor Android of IOS via uw App Store.

Starthandeling 27 juni 2024

Op 27 juni hebben de gemeente Nijmegen en Heijmans Infra gezamenlijk de starthandeling verricht voor de uitvoering van het project Hoofdinfrastructuur Winkelsteeg. Door met een walsmachine over het nieuwe asfalt te rijden, hebben wethouder Mobiliteit Cilia Daemen en directeur van Heijmans Infra David van Dasler het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden.

Bijeenkomst ontsluiting Aubadestraat 24 juni 2024
Op 24 juni 2024 organiseerde gemeente Nijmegen een bijeenkomst voor bewoners van de Aubadestraat in wijkcentrum De Schalmei. De gemeente heeft de nieuwe aansluiting van de Neerbosscheweg op de Aubadestraat toegelicht. De inrichting van de fietsstraat die naar het Bastion hotel en het naastgelegen woongebouw leidt is besproken. Bewoners hebben vragen gesteld en de planning van deze werkzaamheden hebben we besproken.

In de kolom aan de linkerkant van deze pagina kunt u het bestand "Samenvatting van de bijeenkomst d.d.      24 juni 2024 en antwoord op gestelde vragen" downloaden. Dit is een samenvatting van de bijeenkomst en de gestelde vragen. Tevens is de presentatie met de titel "Presentatie 24-6-2024 met toelichting" die deze avond gegeven is aan de linkerkant van deze pagina te vinden. 

Informatiebijeenkomst 26 maart 2024
Op 26 maart 2024 vond de tweede informatiebijeenkomst plaats in het Goffertstadion. Tijdens deze bijeenkomst is het ontwerp en de planning van het project hoofdinfrastructuur Winkelsteeg toegelicht. Er is een presentatie gegeven en bewoners hebben vragen gesteld.

In de kolom aan de linkerkant van deze pagina kunt u het bestand "Q&A van de informatiebijeenkomst van      26 maart 2024" downloaden. Dit is een samenvatting van de gestelde vragen en de presentatie.

Reacties en veelgestelde vragen
Op 24 oktober 2023 organiseerde de gemeente Nijmegen twee informatiebijeenkomsten in het Goffert stadion, voor bedrijven en bewoners. De gemeente presenteerde informatie over de aanpassingen aan de wegen in het gebied. Ondernemers en bewoners stelden veel vragen tijdens en na de bijeenkomst. Na de presentatie gingen bewoners een-op-een in gesprek met medewerkers van de gemeente. Ook vulden zij reactieformulieren met vragen of opmerkingen in. Benieuwd welke vragen zij stelden? U vindt de antwoorden op de vragen onder ‘bestanden’: Veranderingen hoofdinfrastructuur Winkelsteeg: meest gestelde vragen.

Meer informatie over de ontwikkelingen en inloopbijeenkomsten in Winkelsteeg leest u op de website van Winkelsteeg.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u deze stellen via winkelsteeg@nijmegen.nl.  

 

Of klik op de onderstaande links voor verdere informatie over Winkelsteeg:

Winkelsteeg - Sportcentrum met zwembad - MijnWijkplan

Winkelsteeg - Reactie op participatie over plannen Winkelsteeg - Goffert - MijnWijkplan

Winkelsteeg - Waar werken woont en wonen werkt (Bestemmingsplan) - Goffert - MijnWijkplan

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 07-12-2023