Landschappelijk wonen

Gemeente Nijmegen gaat in het gebied tussen de Lentse- en Zandseplas 50 vrijstaande woningen bouwen in een nieuw aan te leggen landschap.

De Lentse- en Zandse plas maken, samen met de Oosterhoutse plas, onderdeel uit van natuur- en recreatiegebied de Waaijer.

15 van deze woningen gaat de gemeente verkopen als zelfbouwkavels aan particulieren. Voor de realisatie van de overige 35 woningen is de gemeente een samenwerking aangegaan met een ontwikkelaar.

Deze ontwikkelaar is Kalliste-Giesbers. De komende periode gaan de gemeente en Kalliste samenwerken aan de ontwikkeling en realisatie van de vrijstaande woningen. Partijen hebben hier op 8 juli jl. een overeenkomst voor afgesloten.

De woningen komen in een nieuw aan te leggen landschap te staan, waarvoor de visie van Kalliste: ‘Het Zandse hoogland’ –die de oernatuur terugbrengt naar de mens- de basis vormt.

Een constructieve en vlotte samenwerking tussen ontwikkelaar en gemeente is van belang. Want alleen gezamenlijk kunnen we van de plek een succes maken: een integraal gebied waarbij exclusief wonen en hoogwaardige natuur hand in hand gaan.

Meer informatie over Kalliste-Giesbers vindt u op: https://www.kalliste.nl/project/het-zandse-hoogland

Projectontwikkelaar: Domien Driessen
Projectleider: Annemarij Bergervoet

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Mooi plan. Ben benieuwd naar het verloop

Antwoord
Idee is ingestuurd op 04-07-2024