Valkhofkwartier: Renovatie Park

Vanaf eind 2022 en begin 2023 gaat de gemeente het ‘Valkhofpark’ renoveren en opknappen. We hebben hiervoor een schetsontwerp gemaakt. Het is een bijzondere klus: het park is een (rijks)monument dat op verschillende manieren beschermd is. Hier vind je 2000 jaar geschiedenis in de bodem. Vandaar dat we voorzichtig moeten zijn en niet alles kan. Tegelijk is het park een levendige plek die veel bezoekers trekt vanwege de natuurlijke omgeving met prachtig uitzicht, de historische gebouwen en de evenementen.

Bijeenkomst  

Op donderdag 10 februari 2022 lieten we met het schetsontwerp zien welke ideeën er zijn voor herstel van de muren, een nieuwe entree, beplantingen en faciliteiten voor verlichting en evenementen. U kunt de bijeenkomst hier terugzien:

Informatieavond Valkhofpark - YouTube

Valkhofkwartier, Kelfkensbos en parken                                                                                  

In de omgeving van het Kelfkensbos en het Valkhof is een hoop te zien en te beleven. Het is de plek waar iedereen kennis kan maken met de geschiedenis van Nijmegen. De komende jaren wordt het hele gebied stukje bij beetje aangepakt. De afgelopen jaren knapten we de Waalkade en de Lindenberghaven op en bouwden we het centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei. De reconstructie van de Hoogstraat is klaar. Komende jaren gaat de gemeente aan de slag met het Valkhofpark, de verbouwing van het museum en het Kelfkensbosplein. Meer weten? Bekijk de Visie Valkhofkwartier via www.nijmegen.nl/valkhofkwartier  

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Vragen worden niet beantwoord op deze pagina. U kan uw vraag sturen via valkhofkwartier@nijmegen.nl. 

Reacties

Idee is ingestuurd op 01-02-2022