Park Waaijenstein

Park Waaijenstein is nu nog een groot open veld, maar daar gaat verandering in komen. Het wordt een groene plek waar alle buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten, bewegen, sporten en spelen.

Begin februari van dit jaar hebben buurtbewoners een  brief ontvangen met de vraag om met ons mee te denken over invulling van het speellandschap in het park. Dit kon via een online vragenlijst. Ook de kinderen van Basisschool De Boomgaard hebben hierin met ons meegedacht. Alle deze informatie en ideeën hebben we verzameld en vertaald in een passend ontwerp.

Het ontwerp van het kunt u nu op deze pagina inzien aan de linkerkant van de pagina onder het kopje: Bestanden 

Wij houden u op de hoogte van alle veranderingen rondom Park Waaijenstein. Zoals  informatie over planning en de uitvoering. Dit doen wij via dit platform: nijmegen,mijn.wijkplan.nl

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Bedankt voor jullie reacties we zullen de balans op maken en in overleg met de gemeente jullie feedback verwerken in het ontwerp!

Antwoord

Heel mooi plan! Ik zou inderdaad ook meer bomen willen voor de schaduw. Ook langs het fietspad. En iemand noemde het al eerder, graag zo veel mogelijk inheemse planten en bomen!

Antwoord

Wauw heel gaaf ontwerp! Tip: de wilgenhut ziet er erg leuk uit, maar op het schoolplein staat ook een grote wilgenhut en daar komen in de zomer allemaal wespen op af. Geen aanrader als kinderen daarin willen spelen.

Antwoord

Best een goed basisplan...! En fijn dat er natuurlijke materialen worden voorgesteld. Zes opmerkingen: - meer opgaande, inheemse bomen. Misschien ook wat snelgroeiende pioniers, waardoor de bomen sneller volume en schaduw gaan geven. - een Lentenaar praat over het 'Perenlaantje' en niet over het 'Perenpad'. - zitbanken (ook voor opa's en oma's) onder bomen of onder begroeide pergola's. Dus schaduwrijk met zicht op spelende kinderen. - ook aandacht voor pubers: investeren in de toekomst...! - maak een goede verbinding van de speelplek met de Oosterhoutsedijk, langs de volkstuin De Pompoen. Er ligt al een spiksplinternieuwe dijktrap, waar zo op kan worden aangesloten...! - maak een goede verbinding van de speelplek en het Perenlaantje met de Griftdijk/Ressense Wal. Dus in het verlengde van de Notensteinstraat. Dan kunnen de bewoners van De Grote Boel ook gebruik maken van de speelplek en wordt het een échte ontmoetingsplek...!

Antwoord

Ik mis een hondenuitlaatplek in het park.

Antwoord

Het is een speel- en zitplek voor iedereen. Honden zijn dan niet welkom, want niet iedereen vindt honden leuk, zeker voor kinderen niet. Er zijn genoeg plekken elders om je hond uit te laten!

Antwoord

Ik mis deze ook niet. Zeer misplaatst bij een speelgebied voor kinderen.

Antwoord

Best wel kort door de bocht het is toch een park voor iedereen dus ook voor mensen met honden. Ik ruim netjes de poep op. Ik heb het ook over een omheinde honden plaats.

Antwoord

Eigenlijk helemaal eens met wat er gezegd is: - Meer bomen voor in de zomer - Iets voor 12+ is zeker ook belangrijk. Je merkt dat onze wijk (Nijmegen Noord) langzaam aan het "verpuberen" is, dus een plek om te hangen (ondanks eventuele overlast) lijkt me wenselijk. Daarnaast kudoos voor het werk dat jullie als gemeente hier in stoppen!

Antwoord

Ik zie op de tekening een groene plek in de vorm van een T. Er staat in legenda Beplanting/Bos. Graag invullen als een Wijkvoedselbos Een wijkvoedselbos: stuk vergroenen met oog voor biodiversiteit. Verschillende planten, struiken en bomen zo gepland dat ze elkaar stimuleren in groei. Als bijkomstigheid en niet onbelangrijk: de bevordering van het toenemen van diversiteit in insecten en vlinders, vogels ( vogelkastjes ophangen) en andere dieren (b.v. egels) Een plek wat weinig onderhoud nodig heeft, waar wijkbewoners kleinfruit (bessen, frambozen, noten) kunnen plukken, in rust kunnen zitten ( bankje) en elkaar kunnen ontmoeten op een groene plek. Zeker ook educatief voor kinderen. Een combi, verbinding maken met het peren laantje?

Antwoord

Speeltuin ziet er goed uit. Wel graag meer bomen in het park, ook bij speeltuin, zodat je ook daar in schaduw kan zitten.

Antwoord

Ja, zeker! Ik zou ook (veel) meer bomen willen terugzien. Maak het aub geen vlakte. Wel een mooi idee verder allemaal.

Antwoord

Mee eens, bomen bij de speeltuin zijn vooral in de zomer belangrijk.

Antwoord

Er mogen wat mij betreft nog meer bomen bij voor schaduw, en pluktuin? voor de rest vind ik het er leuk uit zien. Ook idd goed punt om te denken aan de wat oudere jongeren, ouders en ouderen, zodat er intergenerationeel gemixt wordt.

Antwoord

Helemaal mee eens! Wat mij betreft nog te weinig voor 12+ in deze buurt te vinden! Gevolg is dat ze voor de schermpjes blijven zitten of gaan hangen/kattekwaad uithalen...

Antwoord

Ziet er leuk uit. Maar naar mijn idee is dit met name leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Ik mis dus een (hang)plek voor de jongeren om zich te kunnen vermaken.

Antwoord

Eens!!!!

Antwoord

Heel leuk! Vooral de diversiteit voor zoveel leeftijden. Hulde voor de kabelbaan en de palen voor balsporten. De speelboom is erg leuk, maar houd er wel rekening mee dat als deze daadwerkelijk op de grond ligt, deze binnen 5 jaar gaat rotten. (Zie Annie MG Schmidthof)

Antwoord

Ik ben ook erg blij met de kabelbaan en palen voor balsporten!

Antwoord

Leuk dit, met veel speelmogelijkheden voor de kinderen!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-09-2023