Fanfarestraat 51-53 (herontwikkeling locatie basisschool Het Octaaf)

Verkoop perceel en Tender
Aan de Fanfarestraat 51-53, de voormalige locatie van de basisschool Het Octaaf, gaat gebouwd worden. De gemeente heeft in april 2022 een Tender (openbare verkoop van het perceel) gepubliceerd en geïnteresseerde partijen uitgedaagd om voor de plek een planvoorstel in te dienen voor een woningbouwontwikkeling voor minimaal 30 koopwoningen/-appartementen, waarvan minimaal 60% in de categorie betaalbaar.
De gemeente heeft daarna samen met de buurtcommissie, drie ingediende plannen beoordeeld en een winnaar gekozen.

Winnaar tender
De winnaar van de Tender is Hegeman ontwikkeling BV. Het plan dat zij hebben ingediend voorziet in 37 koopappartementen waarvan 60% betaalbaar. De 37 appartementen zijn verdeeld over 2 gebouwen met een ligging in het groen. 

21 juni 2023 | Informatieavond
De gemeente Nijmegen en Hegeman presenteerden op 21 juni jl. aan de omgeving het plan en het proces voor de nieuwe ontwikkeling.
Er was sprake van een goede opkomst. Door de aanwezigen werd goed gereageerd en meegedacht over verschillende aspecten van de nieuw te bouwen appartementencomplexen en de inrichting van de buitenruimte.
De presentatie van de avond vind u als bijlage op deze pagina. Tevens zijn bijgevoegd de panelen met informatie over de tender en het proces.
Op korte termijn volgt nog een uitgebreider verslag van de avond.

7 december 2023 | Informatieavond
De gemeente Nijmegen en Hegeman ontwikkeling nodigen u uit voor een inloopbijeenkomst over de nieuwbouw van 37 koopappartementen op de locatie van de voormalige basisschool Het Octaaf, op donderdag 7 december a.s. Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij het ontwerpbestemmingsplan voor deze ontwikkeling.Contactpersonen gemeente Nijmegen:
- Linda Schravendeel, projectontwikkelaar
- Tom Meulendijks, projectleider

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Graag zie ik daar bejaardewoningen komen, zodat er ineens weer veel eengezinswoningen voor jongeren en starters vrij komen. Graag een reactie hierover van u. Vr. Gr. M. H. M. Arts van der Zanden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-06-2023