WIJKTUIN

                                WIJKTUIN UBBERGSEVELDWEG

De Ubbergseveldweg 99 is, na een grondige verbouwing, geschikt gemaakt voor een nieuwe doelgroep clienten, namelijk mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). In ons gebouw, instelling van Pluryn, wonen straks 12 jongeren (autisme en LVB-problematiek) en verder 20 (jong)volwassenen met NAH.

Voor onze nieuwe clienten én voor alle wijkbewoners willen we nu graag van onze tuin, voor en achter, een mooie wijktuin maken. 

Wat is ons doel?

 • Verbinding maken met de mensen uit de wijk. Contact maken en waar mogelijk intensiveren
 • Ruimte voor recreatie, rust en volop genieten van de buitenlucht.
 • Mogelijkheden om verantwoord te bewegen voor ouderen.
 • Mooiere woonomgeving 

Hoe willen wij dit bereiken

 • Een wijktuin aanleggen met verschillende ontmoetingsplekken. Rolstoeltoegankelijk. 
 • Door middel van activiteiten mensen uitnodigen onze tuin te bezoeken
 • Door inzet van vrijwilligers verbinding maken tussen clienten en wijkbewoners
 • Wijkbewoners een fijne plek bieden om lekker buiten te zitten
 • Een beweegtuin voor ouderen, voor iedereen toegankelijk.

We willen heel graag gebruik maken van het wijkbudget om onze mooie plannen (deels) te realiseren. 

Voor informatie, tips en aanbieden van hulp kunt u terecht bij

Mieke de Vos, begeleidster van Pluryn, projektleider van de Wijktuin. stuur een mail naar; mvos01@pluryn.nl

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

 • Bijdrage aan Wijktuin Ubbergseveldweg 99 - Pluryn

  In 2018
  project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Op 20 december is de openbare wijktuin geopend en is er een Kerstmarkt gehouden.

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft veel ondersteuning gekregen. Daarom komt uw wens in aanmerking voor een deel van het wijkbudget. Voorwaarden hierbij zijn: 1. dat de wijktuin openbaar toegankelijk wordt, zodat ook buurtgenoten hiervan kunnen genieten; 2. dat er activiteiten georganiseerd worden waaraan ook buurtgenoten deel kunnen nemen. Succes met de verdere uitwerking van uw plan! Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk!

En op de valreep: nog 3 handtekeningen extra op papier.

Hard gewerkt om handtekeningen te verzamelen!

Vandaag 31 mei maar liefst 65 ondersteuningen op papier ontvangen voor dit bewonersinitiatief.

Eind mei wordt de balans opgemaakt voor de wijkwensen in uw wijk. Op basis van likes / papieren ondersteuningen wordt een keuze gemaakt welke wijkwensen voor wijkbudget in aanmerking komen en verder uitgewerkt worden. U hebt nog tot einde van deze maand de tijd om uw buurtgenoten likes te laten uitdelen op mijn wijkplan of eventuele ondersteuningen op papier af te geven bij de wijkregisseur. Ik wens u hierbij nog veel succes.

Het gaat hier om particulier terrein, maar de bedoeling is dat de wijktuin vooral ook voor de wijkbewoners toegankelijk wordt zoals ook hierboven is omschreven. Iedereen kan en mag plezier hebben van deze tuin. Het uitdelen van likes is lastig voor deze initiatiefnemers; ondersteuningen van buurtbewoners op papier voldoen natuurlijk ook en zijn gelijk aan likes/hartjes.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 08-08-2018

Goed idee, als wijkbewoonster steun ik dit alsnog

Antwoord

Een super idee!!

Antwoord

Goed initiatief!

Antwoord

De plannen voor de wijktuin beginnen steeds vastere vorm te krijgen. Er staat een samenwerkingsverband met onze overburen Canisius College op stapel en ook de andere buren zijn enthousiast en willen gaan meedoen met onze tuin. Ook komt er binnenkort een ploeg van 25 vrijwilligers van een ICT-bedrijf een hele dag klussen om, samen met onze bewoners, een start te maken met onze wijktuin. We willen heel graag met het geld van het wijkbudget een belangrijk deel van het plan, namelijk de ontmoetingsplek voor aan de straat, realiseren. Dan kunnen clienten en wijkbewoners al fijn elkaar ontmoeten deze zomer en alvast genieten van de mooie tuin en het wordt alleen maar mooier!!! Help ons en like!!!!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 12-04-2018