Malderburchtstraat, pilot Duurzaamheid

Aanpak Malderburchtstraat

Vanaf februari 2019 heeft de gemeente Nijmegen in samenwerking met Aannemingsmaatschappij Van Gelder de plannen voor een sociale en duurzame inrichting van de Malderburchtstraat gemaakt. Daarbij is de werkgroep Reconstructie Malderburchtstraat regelmatig betrokken geweest. Het resultaat is een ontwerp waar bewoners zich in herkennen en waarin op veel punten rekening is gehouden met een duurzame inrichting. 

Start werkzaamheden
Op 30 september starten de werkzaamheden aan de Malderburchtstraat. Direct aanwonenden van de Malderburchtstraat zijn op 24 september bijgepraat over deze werkzaamheden en de planning. 

Fase 1: 30 september - 20 december

Vanaf 30 september is de Malderburchtstraat tussen de Couwenbergstraat en Ruys de Beerenbroekstraat afgesloten. De beide kruisingen zijn afgesloten voor autoverkeer en fietsverkeer. 

Bereikbaarheid direct aanwonenden
- Bewoners kunnen lopend en met de fiets aan de hand thuis komen. Fietsverkeer richting centrum gaat via de wijk Hatert. Voor fietsverkeer naar Kandinsky zie onder het kopje Kandinsky. 

- Auto's kunnen aan de Malderburchtstraat geparkeerd worden. Bewoners wordt verzocht vanaf 30 september 7:00 uur elders te parkeren. 

- Buslijn 6 rijdt gedurende de werkzaamheden aan de Malderburchtstraat (30 september - 20 december) via de Grootstalselaan en de Haterseweg. De haltes Irene Vorrinkstraat, Duyn van Maasdamstraat, Thorbeckestraat en Couwenbergstraat vervallen voor buslijn 6 tijdens de werkzaamheden. 

- Bewoners Malderborghcomplex kunnen via de Grootstalselaan het complex bereiken. 

Fase 2: 7 oktober - 13 november

Zoals in fase 1. Bewoners van De Zilverberg kunnen tijdelijk parkeren op de parkeerplaats op de bult, tegenover het gebouw Zilverberg. Lopend en fietsend kunnen zij via de Ruys de Beerenbroekstraat rijden. 

Fase 3: 14 november - 20 december

Fase 2 is afgerond. Fietsers naar het Kandinsky rijden via de ruys de Beerenbrouckstraat. Bewoners van het Malderborghcomplex kunnen de ondergrondse parkeergarage gebruiken, met uitzondering van één week. Op dat moment is de verbinding tussen 07:00 uur 's morgens en 17:00 uur 's middags afgesloten. 

Kandinsky

Het Kandinsky is bereikbaar op de volgende manieren: 

- Fietsers: tot 14 november is het Kandinsky per fiets bereikbaar vanaf de Grootstalselaan; Vanaf 14 november loopt de route voor fietsers via de Ruys de Beerenbrouckstraat direct naar het Kaninsky en kan er gebruik worden gemaakt van de nieuwe inrichting. De ingang voor de fietsers komt op de bestaande plek weer terug.

- Brengen en halen met auto: tot 14 november kan gebruik gemaakt worden van de parkeerplaats 'op de bult'. Er volgt nader bericht over de locatie voor brengen en halen vanaf 14 november.

Personeel van het Kandinsky parkeert vanaf 30 september - 20 december bij de Kinologische vereniging aan de Elshofweg. 

- Scholieren met openbaar vervoer: gebruik maken van de halte Galvanistraat en lopend naar Kandinsky. 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Mijn complimenten. Ik ben heel blij met de nieuwe Malderburchtstraat. Met name de nieuwe lantaarnpalen zijn veel prettiger en verlichten niet meer verblindend mijn hele appartement van binnen. Maar de allergrootste winst voor mij, als bewoonster, is de 30 km. en vooral dat er geen bussen meer rijden door deze straat. Wat een verademing en rust ! Voorheen kon ik niet op mijn balkon zitten vanwege de herrie van de bussen en moesten de ramen zomers dichtblijven bij het T.V. kijken. En bovendien levensgevaarlijk voor fietsers. Dus absoluut géén buslijn 6 terug op de Malderburchtstraat !!!

Antwoord

Dank voor uw reactie en uw compliment.

Antwoord

Vandaag zijn er borden geplaatst hoop dat nu de gevaarlijke achteruit rijden en keren situaties voorbij zijn.

Antwoord

Beste mevrouw Tax, In alle straten die uitkomen op het deel van de Malderburchtstraat waar wij aan het werk zijn, staat aangegeven met een bord dat men niet verder kan rijden. Het betreft een bord C01, verboden in te rijden.

Antwoord

goedemorgen dan mag U mij komen vertellen en laten zien waar dat bord staat dat staa op de maldenborg en niet op de kruizingen erna toe. Als U de moeite wilt nemen kunt u met koffie bij mij op de bank de situatie komen bekijken. In de duyn van maasdam straat staat geen C01 bord vanuit Hatert rijdt je je eigen vast want het c01 bord sttat pas op de maldenburgstraat zelfs en niet de wegen erna toe. Zelfs de wijkagent waarmee ik gesproken heb vondt het gevaarlijk en gaf mij het advies om de melding bij bel en herstel te doen dit heb ik gedaan maar nog geen actie ondernomen door hun of de gemeente. Groetjes Jolanda

Antwoord

Op 2 oktober een melding bij de bel en herstellijn gedaan dit in overleg met de wijkagent, De maldenburgstraat is afgesloten en dit staat zeer onduidelijk tot niet aan gegeven, waardoor iedereen zich vanuit de duyn van maasdamstraat zich klem rijdt en er gevaarlijke situatie's ontstaan.Vandaag was er zelf een ambulance die met licht en geluid naar de broekkant moest en zich klem reed. Is het mogelijk dat er bordenkomen zodat dit niet meer voorkomt en er geen gevaarlijke situatie's ontstaan door het keren van vrachtauto's en personen autos's. groetjes Jolanda

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-08-2018