Marie Curiestraat

De gemeente heeft het voornemen een nieuwe sportzaal en een nieuwe locatie voor basisschool Hidaya te realiseren aan de Marie Curiestraat.

Een nieuwe sportzaal

De gymzaal in de Heidebloemstraat 201 en de gymzaal in de Marie Curiestraat zijn verouderd. De gemeente Nijmegen wil deze daarom graag vernieuwen en samenvoegen tot één sportzaal met twee zaaldelen op de Celsiusstraat. De gymzaal in de Heidebloemstraat 201 wordt afgebroken, zodra de nieuwe sportzaal klaar is.

Nieuwe locatie voor basisschool Hidaya

Naast de nieuwe sportzaal heeft de gemeente Nijmegen het voornemen om aan de Celsiusstraat/Marie Curiestraat een nieuw schoolgebouw te bouwen voor basisschool Hidaya. De school is de afgelopen jaren gegroeid en daarom heeft de school een nieuwe locatie nodig. De school zit nu aan de Heiweg en heeft een tijdelijke locatie aan de Akkerlaan.

Planning

Om de school en de sportzaal op de nieuwe locatie te mogen bouwen, moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Een bestemmingsplan geeft aan hoe de grond gebruikt mag worden en wat op de grond gebouwd mag worden. Daarvoor wordt een ontwerp voor de school en sportzaal gemaakt. Nadat het bestemmingsplan klaar is, starten we in 2023 met de bouw van de school en de sportzaal. Het vooruitzicht is dat de gebouwen in het schooljaar 2024-2025 klaar zijn en de school dan ook verhuist.

Op donderdag 18 november 2021 is er een digitale informatiebijeenkomst. Omwonenden zijn hiervoor via een huis-aan-huisbrief uitgenodigd. Andere wijkbewoners zijn natuurlijk ook van harte welkom.

De bijeenkomst vond digitaal plaats   

U kunt uw vragen stellen via de mail: MarieCuriestraat@nijmegen.nl 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Voor vragen kunt u contact opnemen via e-mail: MarieCuriestraat@nijmegen.nl

Berichten op MijnWijkplan worden niet beantwoord.

Reacties

Goedemorgen, Er is al lange tijd 'radiostilte' wat betreft de ontwikkelingen over dit project. Wanneer wordt de wijk opnieuw geïnformeerd?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-11-2021