Inrichting doorfietsroute Thijmstraat

Inrichting doorfietsroute Thijmstraat

De gemeente Nijmegen is van plan om een gedeelte van de Thijmstraat in te richten als fietsstraat. Een aantal jaar geleden is de Tollenstraat ingericht als fietsstraat en deze stopt bij de aansluiting met de Thijmstraat. Het plan is om de huidige fietsstraat door te zetten vanaf de kruising Tollenstraat-Thijmstraat tot aan de St. Annastraat. We verwachten hiermee in het najaar van 2024 te starten.

De gemeente heeft een ontwerp voor de fietsstraat gemaakt. Tijdens een inloopbijeenkomst op 8 november j.l. is dit gepresenteerd aan omwonenden. U vindt dit tevens in de bijlage. Tijdens deze bijeenkomst hebben bewoners hun input gegeven. We bekijken nu op welke manier we deze input mee kunnen nemen in de volgende versie van het ontwerp.

Veelgestelde vragen

Tijdens de inloopbijeenkomst kwamen ook een aantal vragen naar voren. Een overzicht van veelgestelde vragen en de antwoorden hierop is nog in bewerking en volgt op een later moment.

We zullen u op de hoogte houden via deze pagina.

Vragen, ideeën of tips

Heeft u vragen, ideeën of tips voor dit project? Stuur dan een e-mail naar r.schonis@nijmegen.nl

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

In het groenplan horend bij de herinrichting werd totnu toe geen rekening gehouden met de plannen in het kader van de groene corridor in onder andere de spoorkuil. Dit terwijl de route geheel langs de spoorkuil loopt. In de spoorkuil wordt de bio diversiteit van dit deel van de stad ondersteund. Daarom zou het zinvol zijn om eigenlijk alleen inlandse soorten bomen, struiken en onderbegroeiing ook rond de thijmstraat te gaan inplanten. Op de bestaande lijst staan eigenlijk alleen niet inlandse soorten.

Antwoord

Ik sluit mij hier volledig bij aan. Inheemse planten zou passender zijn.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-11-2023