Hezelpoort: woontoren en parkeergarage

Zoals u wellicht weet zijn er al jaren plannen om een parkeergarage en woontoren te bouwen bij de Hezelpoort. De gemeente Nijmegen gaat de komende tijd stappen zetten om deze plannen uit te voeren. We zitten nog in het begin van het proces. 

Er komen een nieuwe parkeergarage en woontoren bij de Hezelpoort
In oktober 2020 stelde de gemeenteraad het aantal openbare parkeerplaatsen die in de parkeergarage moeten komen vast op 573. De parkeergarage komt in de plaats van het huidige parkeerterrein en wordt uitgebreid met een aantal parkeerplaatsen. De garage dient als parkeerlocatie voor bezoekers aan het centrum die vanuit het westen naar Nijmegen komen en voor bezoekers van de Handelskade. Dit besluit van de gemeenteraad was een eerste stap in de bouw van de garage en woontoren, die tegenover de Handelskade komen te staan. Dit jaar gaan we een ontwikkelaar zoeken die de plannen voor de parkeergarage en de woontoren gaat maken.

Buurtbewoners en ondernemers zijn welkom op de digitale informatieavond op donderdag 21 januari
De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00. We vertellen over de plannen, het proces en het vervolg. We zijn benieuwd wat u ervan vindt en of u belangrijke aandachtspunten heeft die we mee moeten nemen. Niet alleen tijdens de digitale informatieavond, maar ook daarna kunt u met ons meedenken door deel te nemen aan de klankbordgroep voor bewoners. Tijdens de bijeenkomst hoort u hier meer over.

Het bijwonen van de digitale informatieavond gaat als volgt
- U kunt zich tot en met 21 januari aanmelden door een mail te sturen naar        hezelpoort@nijmegen.nl. Vermeld hierbij ook uw straatnaam en huisnummer. 
- Na aanmelding ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen en een instructie over de       online vergadertool die we gaan gebruiken.
- De avond wordt opgenomen. U kunt de digitale informatieavond terugkijken op deze pagina.

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 11-01-2021