Basisschool en bibliotheek Hof van Holland

De gemeente Nijmegen heeft plannen voor de bouw van een basisschool en een bibliotheek in Hof van Holland in het gebied tussen het Dick Boerrigterplein en de Riet van Alebeekstraat. Op deze pagina informeren wij u over deze plannen.

 

Wat wordt er gebouwd?

Op deze locatie is straks plaats voor basisschool Noorderstroom en een vestiging van Bibliotheek Gelderland Zuid. In de school komt ook een kinderdagverblijf. In het deel van de bibliotheek komt een vestiging van De Lindenberg en ook Bindkracht10 krijgt hier een aantal ruimtes. De gemeente is op dit moment op zoek naar een ontwerpteam via een Europese aanbestedingsprocedure.

 

Wanneer wordt er gebouwd?

Naar verwachting start de bouw halverwege 2025. Op het moment dat er een ontwerpteam geselecteerd is, gaan we een ontwerp maken. Vervolgens selecteren we een aannemer die het gebouw of de gebouwen gaat bouwen. De bouw ronden we naar verwachting in de 2e helft van 2026 af.

 

Wat gebeurt er in de tussentijd met het terrein?

Het terrein blijft in de tussentijd in gebruik als opslag en parkeerruimte voor de bouwprojecten binnen Hof van Holland.

 

Hoe houden wij u op de hoogte?

In september organiseren wij een inloopavond over de bouw van de basisschool en de bibliotheek. Omwonenden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging. Op MijnWijkplan plaatsen wij nieuws over de plannen.

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via waalsprong@nijmegen.nl.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 10-07-2024