Veilige speelplaats Basilicumpad

Aan het Basilicumpad ligt een prachtige speelplaats waar veel gebruik van wordt gemaakt. Aan de overkant van de weg (Kruidenstraat) ligt een tweede deel met onder andere een glijbaantje. Kinderen rennen of fietsen vaak zonder goed te kijken van de ene naar de andere kant; gevaarlijk. Een oplossing zou zijn langs het gras een natuurlijke afscheiding van een lage beukenhaag en op de voetpaden een 'zig-zag-hek'. Even geleden is dit bij de speelplaats op de Dillestraat gerealiseerd.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Gereserveerd budget voor veiliger maken speelplaats

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Deze wens wordt heeft voldoende likes verzameld om verder uitgewerkt te worden. In de fase in uitwerking bekijken we samen de technische, juridische en beleidstechnische vereisten waar het plan aan moet voldoen.

Het is belangrijk dat de kinderen veilig kunnen spelen. Ouders hebben hierin de verantwoording de kinderen te leren oppassen, zowel voor het water als voor het verkeer. De mogelijkheid bestaat een haag te plaatsen als de buurt deze zelf onderhoudt. Wie meldt zich aan als vrijwilliger?

• Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-12-2019

Helemaal mee eens, de speeltuin is nu gevaarlijk met de auto's die op de kruidenstraat rijden en kinderen die aan beide kanten zo maar oversteken. Wat ook mooi zou zijn is als er een voetpad gelegd kan worden van het korianderpad naar het basilicumpad zodat kinderen rondjes kunnen fietsen zonder over te hoeven steken. Dat gebeurt nu veel namelijk en kinderen rijden dan in de goot of midden op de weg wat heel gevaarlijk is. Hopelijk kan dat ook worden meegenomen om de speelplaats veilig te maken!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 13-08-2018

Helemaal mee eens! En mag ik dan ook vragen om na te denken over iets langs het water? Wij hebben laatst onze 2-jarige er nog nét uit kunnen vissen! Die eendjes zijn zó leuk en met 2,5 rennen ze net iets te hard om er binnen 5m bij te zijn. Voor de iets oudere kinderen die vaak wel al alleen naar de wadi mogen, maar nog niet kunnen zwemmen is iets uit het water vissen met een stok ook super interessant. Maar zelfs voor de kids die wél kunnen zwemmen is het gevaarlijk. Een buurman lukte het vorig jaar maar net om op de wal te klimmen nadat hij een val uit het water had gehaald. Voor dat laatste zou een trapje al helpen. Voor de eerste 2 categorieën, niet zo leuk, maar misschien tóch een haagje?

Antwoord

Heel goed plan! Ik wilde het zelf net posten, maar het stond er al! Natuurlijke afscheiding prima plan, voor veiligheid van de kids. Ook op de stoep bij korianderpad 2 en 26 zouden we een hekwerk willen. Ook bij de dillestraat zo en de stoep net zo gevaarlijk. groet, Nancy en Martijn, korianderpad 26

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-04-2018