Pad van waaijenstein naar Oosterhoutsedijk

Ik mis een verbinding van steen naar groen in wijk oosterhout. Veel mensen komen vanuit de stad naar hier wonen om wat meer ruimte en groenere omgeving te wonen. Ik snap dat er veel woning bij gebouwd moeten worden, maar mis de verbinding naar de natuur/dijk.

Vanuit onze wijk kan je alleen via de oude Groenestraat of via de oversteek op de dijk komen. Is het niet mogelijk een pad te maken tussen waaijenstein en de Oosterhoutsedijk? Daar waar eerder de betonweg naar de Oosterhoutseplas lag. Die beton platen waren niks maar daar had je wel een mooi pad van kunnen maken.

 

Voor de lentenaren klik hier:

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/lent/project/pad-van-waaijenstein-naar-oosterhoutse--dijk?embedded_webview=true

-------------------------------------------------------------------------------------

Reactie gemeente op 08-12-2022:

Beste bewoners,

Nogmaals veel dank voor het indienen en steunen van dit idee. We waarderen het zeer als bewoners betrokkenheid bij hun leefomgeving tonen!

We begrijpen de behoefte aan een pad tussen Waaijenstein en de Oosterhoutsedijk. We onderzoeken daarom graag of het mogelijk is om deze wens te realiseren. We komen hierop terug in het voorjaar van 2023, als de bestaande plannen voor het park zijn afgerond. Het is helaas niet mogelijk om de wens nog in de huidige planning mee te nemen.

We laten het idee op MijnWijkplan staan en zullen jullie te zijner tijd via deze weg informeren.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Hiernaast, onder het idee, vinden jullie een reactie van de gemeente. 

Beste bewoners, 

Hartelijk dank voor het indienen en het steunen van dit idee! Er volgt binnenkort een inhoudelijke reactie vanuit de gemeente. 

Reacties

Ik ondersteun dit idee graag. De bouwweg was een fijne verbinding naar de dijk en werd veel gebruikt door fietsers, wandelaars en hardlopers.

Antwoord

Ik kan geen ❤️ geven, aangezien ik in Lent woon ('de Stadstuin'), maar ondersteun dit van ❤️e...!! Inderdaad zeer jammer dat ik niet via stukje dijk richting fietsbrug kan fietsen of lekker de dijk op wandelen.

Antwoord

Met name een fietspad naar de dijk, waar alleen fietsers en voetgangers (veiliger dan op de Oude Groenestraat) de dijk op en af kunnen, wordt nu gemist tussen Oude Groenestraat en De Oversteek. Met vriendelijke groet, Diana

Antwoord

Je kunt via park waaijenstein al op de dijk komen lopend, je moet dan langs het bosrand lopen. Daarnaast zou er een nieuw pad richting de Oosterhoutse dijk gaan komen. Echter gaat er nog langs de dijk (dijkzone) gebouwd worden. Misschien eens gaan informeren bij informatiecentrum de waalsprong? Tip: op openstreetmaps kunt u de wandelpaden vinden (rode stippellijn) Mvg Erik

Antwoord

Mij is door hen verteld dat er geen toegang naar de dijk komt anders dan het olifantenpaadje. Heel jammer en ook niet in lijn met wat hier eerder over is gezegd. Ik ondersteun dit plan dan ook van harte!

Antwoord

Kun je via de bosrand helemaal op de dijk komen zonder hekken of prikkeldraad?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 30-10-2022