Imbrexstraat veiliger en groener

Op de plek waar de Imbrexstraat 'doodloopt' op de busbaan is een driehoekig stuk trottoir aangelegd. DIt trottoir wordt veelvuldig gebruikt door bestelbusjes om te parkeren, waarbij met aanzienlijke snelheid af en aan wordt gereden. Daarnaast wordt er regelmatig geparkeerd. Omdat er veel kleine kinderen in de buurt wonen die ook op dit stuk trottoir spelen, willen we graag stoeptegels vervangen door 'groen' en bij voorkeur ook iets van een speelelement laten plaatsen. Mocht dat niet lukken, dan zouden we het stuk trottoir in ieder geval ontoegankelijk willen laten maken voor autoverkeer.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door uw buurtgenoten. Probeer uw buurtgenoten daarom naar MijnWijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Ik sta er ook helemaal achter en ik onderschrijf alles wat Elise noemt. Dit is een heel goed idee!

Antwoord

Ik sta er ook helemaal achter en ik onderschrijf alles wat Elise noemt. Dit is een heel goed idee!

Antwoord

Ik sta hier helemaal achter! Ik zie graag meer groen en minder stoeptegels in de wijk. Als er een paadje overblijft voor de buren verderop in de straat zodat iedereen erlangs kan lopen, is het volgens mij voor iedereen een verbetering :) Parkeren voor boodschappen en nooddiensten kan volgens mij prima een paar meter verderop, op de parkeerplekken. Doordat het stuk nu onterecht wordt gezien als inrijplek voor besteldiensten zie ik er dagelijks gevaarlijke situaties (wij wonen aan deze driehoek). Elke dag spelen er meerdere jonge kinderen uit de Imbrexstraat en Fruitlaan. Busjes schieten met hoge snelheid de stoep op en rijden zonder goed te kijken hard achteruit. Eventuele fietsers uit het paadje worden ook nog wel eens over het hoofd gezien. Minimaal zes bestelbusjes op een dag is geen uitzondering. Daarnaast is een leuk stukje groen nu eenmaal veel vriendelijker en fijner voor de wijk. Het is nu een loos stuk stoeptegels dat alleen maar voor de verkeerde doeleinden wordt gebruikt.

Antwoord

Op zich een goed idee, maar dit driehoekig stuk trottoir biedt ons de enige toegang tot onze woning. Wij hebben geen deur aan de achterkant van onze woning, dus de voorkant moet, zonder veel problemen, bereikbaar blijven. Niet alleen voor de boodschappen, maar ook voor eventuele hulpdiensten. Door het plaatsen van een speel element of een bankje, kan dit niet meer. Dit stuk trottoir grenst ook aan een noodverbinding in geval de enige in- en uitgang over de Volsellastraat niet toegankelijk is. Het parkeren op dit stukje stoep wordt ook niet alleen gedaan door koeriersdiensten (deze staan er maar even, maar rijden vaak wat roekeloos), maar ook door buurtbewoners en deze staan er vaak wel wat langer. Nogmaals, ik vind het een goed idee, maar ik zie daardoor wel wat problemen. Misschien onterecht, maar dan hoor ik dat graag

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-01-2022