Hondenspeelplaats

Aan:

De gemeente Nijmegen

 
Project voorstel: Hondenspeelplaats Nijmegen (Noord/Oosterhout)
27 mei 2019

Voorstel tot het Creëren/inpassen van een hondenlosloopgebied / Hondenspeelplaats (Nijmegen Noord-Oosterhout)
Voorstel tot het inpassen van een Hondenspeelplaats  in het groen en in de nabijheid van het voetbalveld (Sportpark Balveren) en de wijken Zuiderveld en Oosterhout

Plaats: Terrein ten oosten van Griftdijk en tussen de Griftdijk en Voetbalveld (Sportpark Balveren/OSC voetbalclub Oosterhout)
Hondenspeelplaats: , een veld om honden te kunnen laten rennen en loslaten
Voorstel en reden
Hierbij doe ik u een voorstel tot het creëren en plaatsen van een hondenspeelplaats binnen het gebied tussen de Griftdijk en het voetbalveld (sportpark Balveren) van OSC Oosterhout. Binnen dit gebied zijn nergens voldoende uitlaatmogelijkheden om honden uit te laten en los te laten rennen. Rondom het gebied van het sportpark Balveren/voetbalveld OSC is het met regelmaat een enorme drukte van en met het uitlaten van honden aan de lijn. De honden hebben binnen dit gebied geen mogelijkheid om los te rennen. Ook is er rondom dit gebied geen mogelijkheid om de uitwerpselen van honden achter te laten in het openbaar gebied (verordening) Er zijn ook te weinig afvalbakken rondom en in Sportpark Balveren aanwezig. Er bevindt zich geen Hondenspeelplaats binnen dit gebied.

Ten westen van dit gebied “ het voetbalveld/Sportpark Balveren” bevindt  zich een gebied die bij voorkeur uitstekend leent voor een Hondenspeelplaats Het terrein kan gecreëerd worden tussen de Griftdijk en het voetbalveld/sportpark Balveren. Het  terrein voldoet ook aan de minimale eisen voor een HUP en het terrein kan afgebakend worden door een hekwerk. Er is ook veel lichtinval door de aanwezigheid van het voetbalveld en de lantaarns van de Griftdijk.

De Hondenspeelplaats zal in een enorme behoefte voldoen aan de inwoners van Oosterhout en de nieuwe bewoners van wijk Zuiderveld en ook de Grote Boel.

Specificaties waaraan dit terrein kan en voldoet:
Hondenspeelplaats nodig per 300 woningen
Er is binnen dit gebied geen acceptabele HUP aanwezig.

Oppervlakte Hondenspeelplaats
Het gebied biedt enorme mogelijkheden om een grote en voldoende Hondenspeelplaats te bewerkstelligen.

Afbakening Hondenspeelplaats
Het terrein kan afgebakend worden met een hekwerk (kleur voorkeur: donkergroen) met een hoogte bovenkant hekwerk van 120 cm.
Verlichting.
Het terrein kan met 2 lichtmasten makkelijk worden verlicht. Er is ook veel licht vanaf de griftdijk en Voetbalveld (OSC)/Sportpark Balveren.

Zitbanken
In de Hondenspeelplaats kunnen een aantal zitbanken worden geplaatst.. Zitbanken zowel binnen als buiten de Hondenspeelplaats.  Er is nu bijna of geen zitmogelijkheid rondom het gebied van het voetbalveld (OSC)/Sportpark Balveren.

Een hondenpoepplaats
Er is voldoende ruimte om er tevens een hondenpoepbak (Glasdon Retriever 35 in de kleur groen) te creëren. Deze kan geplaatst worden buiten de Hondenspeelplaats.

Voldoen aan een behoefte
Met het creëren van een Hondenspeelplaats binnen dit gebied voldoet men aan een enorme behoefte en grote wens van vele hondenbezitters binnen Oosterhout en de nieuwe wijken Zuiderveld en Grote Boel.

Voordelen van de HUP binnen dit gebied:
Een Hondenspeelplaats niet voor de deur
Een Hondenspeelplaats niet aan hoofdroutes of entrees van de buurt
Een Hondenspeelplaats gesitueerd op een grote groenplek.
Een Hondenspeelplaats zonder conflicten met groenvoorzieningen en / of -velden.
Inpassen van de Hondenspeelplaats in de omgeving met passende beplantingen (bv hagen).
Een Hondenspeelplaats bereikbaar voor Oosterhout en de wijken Zuiderveld en Grote Boel

Namens de bewoners van Oosterhout en de wijken Zuiderveld en De Grote Boel verzoek ik u mijn voorstel in beraad te nemen en positief in te te stemmen met het creëren van een Hondenspeelplaats..

Met vriendelijke groet

Ben Agterberg

Griftdijk 209

6515 AE Nijmegen

(0614193815/email: benagterberg@home.nl)

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

In de onderzoek naar de haalbaarheid van deze hondenspeelplaats blijkt dat deze locatie verkocht is voor ontwikkeling. Om deze reden kan er op deze locatie geen hondenspeelplaats gerealiseerd worden. Indien u andere locatie weet gaan we dit opnieuw onderzoeken.

Inmiddels zijn er al aardig wat likes voor deze wens. Na de zomervakantie wordt er een bijeenkomst georganiseerd om een verdere uitwerking te bespreken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging. Blijft u betrokkenen en vraagt u nog meer wijkgenoten om het idee te steunen? Fijne vakantie en tot eind augustus! JS12072019

Hartelijk dank voor het plaatsen vanuw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u dit digitale platform gevonden hebt. Nodigt u zoveel mogelijk mensen uit te reageren op uw idee en het te "liken". Bij voldoende likes kunnen we het idee uit gaan werken. Succes! JS29052019

Reacties

Op 11 februari is er gesproken met de projectmedewerker en met het ontwikkelbedrijf. Er is aangegeven dat er op dit moment serieuze onderhandelingen lopen over wat er in het gebied ontwikkelt wordt. Het is grond dat is bestemd als bedrijventerrein. Men verwacht dat de grond snel verkocht wordt. Om deze reden loont het niet om (op de door mij aangegeven locatie) voor een korte periode een hondenspeelplaats te creëren met omheining etc. We moeten nu denken over een andere locatie on de omgeving, wie weet een ideale ligging voor een hondenspeelplaats. Laten we samen een oplossing vinden. Dit wordt vervolg. Groet Ben

Antwoord

Hierbij hou ik jullie op de hoogte betreffen het project Hondenspeelplaats: Ik heb de volgende info ontvangen: Het blijkt dat de locatie die u/ik in gedachte heb nog van een/het ontwikkelbedrijf is. Er is een afspraak gemaakt met het ontwikkelingsbedrijf om te kijken wat de eventuele mogelijkheden zijn voor een hondenspeelplaats op deze locatie. Spoedig zullen zij mij laten weten wat er uit het overleg is gekomen.

Antwoord

Update betreffende de Hondenspeelplaats: Het idee om een hondenspeelplaats te realiseren in Oosterhout wordt voorbereid , er wordt op het ogenblik “uitzoekwerk” verricht. We realiseren dat we wat geduld moeten hebben, maar weet dat er aan gewerkt wordt! Groet allen Ben

Antwoord

Goed plan!

Antwoord

Hondenspeelplaats Beste Buurtbewoners, Ik heb een uitnodiging voor 25 november 2019 ontvangen van onze wijkregisseur mbt tot mijn plan voor een Hondenspeelplaats in sportpark Balveren (zie op mijnwijkplan - https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/hondenspeelplaats-2). Hierbij wil ik jullie vragen mijn plan voor een Hondenspeelplaats zoveel mogelijk te "Liken" danwel te ondersteunen. Mochten er nog vragen op- en/of aanmerkingen zijn dan hoor ik dat graag.

Antwoord

Harstikke goed van je Kevin. Hoe meer mensen heet plan bereiken, hoe meer kans op een mooi en blijvend hondenspeelplaats. Dus laten we met zijn allen proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken en het plan te LIKEN. s

Antwoord

Beste mensen, ik heb mijn plan voor de hondenspeelplaats inmiddels naar De Stip gestuurd en nu ook op Nextdoor geplaatst. Nu nog facebook en daarom wil ik vragen of iemand het plan wil bekend maken op facebook met de verwijzing naar mijnwijkplan. Ik zelf heb geen facebook daarom vraag ik iemand zijn hulp. Ik hoor graag u

Antwoord

Zojuist gedeeld op de pagina Nijmegen Noord en Nijmegen Noord Online

Antwoord

Hoi Brenda, ik jou suggesties opgenomen en heb op https://nextdoor.nl/general/, algeemn, een bericht achtergelaten. Nu hopen dat het vele buurtbewoners en lezen en liken

Antwoord

Geweldig initiatief. Ik heb kort in Lent gewoond waar ze ook een geweldig afgebakend terrein hebben voor de honden. Leuk om ook als buurtbewoners elkaar daar te treffen. Zo komt de wijk tot bloei.

Antwoord

Geweldig initiatief. Ik heb kort in Lent gewoond waar ze ook een geweldig afgebakend terrein hebben voor de honden. Leuk om ook als buurtbewoners elkaar daar te treffen. Zo komt de wijk tot bloei.

Antwoord

Wat een leuk idee....ik ben nog geen bericht hierover op nextdoor tegengekomen, is dat ook nog een optie?

Antwoord

dank voor de reactie. ik heb een vraag: Ik heb geen facebook, kan iemand mijn plan bekend maken op facebook, zodat we nog meer mensen kunnen breuken en dat het plan gaan liken. dank alvast

Antwoord

Misschien is het een idee de Stip in Nijmegen noord daarvoor te mailen. Zij hebben een Facebook pagina specifiek voor Nijmegen Noord met een redelijk groot bereik.

Antwoord

Hoi Lin, ik heb je idee opgepakt en gemaild naar De Stip, ben erg benieuwd naar hun reaktie. Dank voor de tip

Antwoord

Ik ben heel erg voor, vooral als het een echt ruim (afgebakend) gebied is. De Hubs in de wijk zijn echt onvoldoende om een (grotere) hond aan zijn/haar beweging te laten komen. Hoop dat er nu ook echt iets mee gebeurt, want er zijn al meerder verzoeken voor honden geweest in Lent/Grote Boel/ Oosterhout, maar heb nog niets echt het idee dat daar iets mee is gedaan.

Antwoord

ja dat hoop ik ook, we hebben heel veel likes nodig en veel positive feedback, dank

Antwoord

Supergoed initiatief die wij van harte steunen! Wij hopen op heel veel likes!

Antwoord

Hoi Simon, Geweldig feedback, Niks aan toe te voegen. Vertel het aan iedereen zodat we dit plan kunnen verwezenlijken

Antwoord

Prima plan en voorziet tevens in een duidelijke behoefte. In Nijmegen zijn al verschillende hondenspeelplaatsen, deze plekken zijn ruim van opzet en op deze locaties mag een hond vrijelijk zijn behoefte doen; de gemeente zorgt voor het opruimen. Er zijn bovendien speciale afvalbakken waarin de baasjes van de honden hun hondenpoepzakjes kunnen deponeren. Tegelijkertijd wordt er strenger op toegezien dat hondenbezitters de hondenpoep op andere plaatsen meteen zelf opruimen. Bewoners in onze wijk dienen er via een speciale campagne nog eens extra op gewezen te worden hoe zij met hun dagelijkse portie hondenpoep dienen om te gaan. Het is een win-win situatie, de honden kunnen naar hartelust ronddollen, het is een leuke attractie voor ze en alle andere bewoners zullen nu een schonere en nette wijk gaan ervaren. Wat mij betreft dus een absolute no-brainer en direct budget vrijmaken voor de aanleg en inrichting!

Antwoord

Dank voor je reaktie Mark. Inderdaad de behoefte in een hondenspeelplaats is erg groot hier. Daarom informeer iedereen en dan hopen wij op enorm veel "Likes"en positieve reakties

Antwoord

ik denk dat dit een goed idee is en echt in een behoefte voorziet met een stukje land wat weinig anders doet. Er komen ook steeds meer honden.

Antwoord

Een goede suggestie om het hek iets hoger te laten maken, neem ik mee, dank voor de positieve reaktie

Antwoord

Een goed initiatief waar veel mensen met honden gebruik van zullen maken. Ik zou het hek wel wat hoger willen dan 120 omdat grote honden hier wel overheen kunnen springen, zeker met een aanloop. Ik hoop dat er veel mensen dit idee zullen liken.

Antwoord

ja dat hoop ik ook, we hebben veel likes nodig en veel positive feedback, dank

Antwoord

Wat een goed initiatief. Ik heb een tijd geleden deze plaats ook al eens aangekaart. Hopelijk wordt er nu gehoor aan gegeven!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 27-05-2019