Hekjes Kamillestraat/Venkelstraat

Nijmegen 21-08-2019

Aanleiding: Onveilige verkeerssituatie voor spelende kinderen.

Het Kamillestraat hofje is een plek waar veel jonge kinderen buitenspelen. Dit hofje grenst direct aan de Venkelstraat. De tussenliggende stoep wordt door de kinderen ook gebruikt om op te spelen. 
In de Venkelstraat wordt hard gereden door verschillende groepen verkeersdeelnemers. Het grootste gevaar komt van pakketbezorgers die hard rijden omdat ze haast hebben. Daarnaast parkeren ze hun bestelbusjes op de stoep waar de kinderen regelmatig spelen. De tweede groep zijn wijkbewoners die de Venkelstraat gebruiken als route om de wijk te verlaten. De Venkelstraat is populair omdat het een drempelloze straat is in tegenstelling tot de Kruidenstraat die eigenlijk bedoeld is om de wijk te verlaten. 

Hierdoor komt er meer verker door de straat en neemt de snelheid toe. De wens is om hekjes te plaatsen op de grens van de stoep (einde hofje) en de Venkelstraat. De grasmaaier en de hulpdiensten moeten wel het hofje in kunnen rijden vandaar dat we inzetten op hekjes die open en dicht kunnen. Vergelijkbaar met de hekjes die geplaatst zijn bij het Basilicumpad. Hiermee kunnen we voorkomen dat kinderen ondanks het oplettende oog van ouders en buurtbewoners plotseling de straat op rennen zonder te kijken. 

In de Venkelstraat is het leggen van drempels om de verkeersveiligheid te vergroten ook wenselijk. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk om de straat te gebruiken om de wijk te verlaten en gaat de snelheid omlaag. Met een drempel aan het begin en einde van de straat wordt de verkeersveiligheid aanzienlijk vergroot. 

 

Met vriendelijke groet

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Helemaal mee eens! Voor de kinderen is het onoverzichtelijk als er auto's langsscheuren. We willen toch graag juist meer veilig spelende kinderen buiten???

Antwoord

Ook vandaag weer busje vol op de stoep geparkeerd

Antwoord

Goed initiatief en de uitvoering van het plan is hard nodig.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-08-2019