Gevaarlijke situatie kruidenstraat

In de kruidenstraat in Nijmegen Noord, een straat in een woonwijk met veel jonge kinderen, ligt een asfaltweg. Om het verkeer af te remmen zijn er drempels geplaatst. De naastgelegen stoep is tevens parkeerplaats. Wanneer hier geen autos staan, wordt massaal, met nama door bestelbussen en vrachtautos, de parkeerplaats gebruikt als rijbaan om de drempel te vermijden. Hierbij wordt doorgaans.  met meer dan 30 kmpu gereden. Dit betekent, dat kleine kinderen op dit moment niet meer veilig zijn op de stoep, maar ook niet op ons parkeervak. De autos scheuren er op hoge snelheid rakelings langs. Wanneer een kind een onverwachtse beweging doet, is er geen ruimte meer om uit te wijken. Helaas zie ik dit binnenkort een keer goed fout gaan. Daarom zou ik graag zien dat er iets van een verhogint komt op de parkeerplaatsen naast de drempel. Dit kan zijn ofwel het doortrekken van de drempel, een aantal stenen verhogen, of een afgeronde trottoirband plaatsen. Zo houden we onze wijk veilig, zeker voor onze kinderen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema dat zich niet leent voor participatie. Wanneer wij een melding over een verkeers(onveilige) situatie binnen krijgen, verzamelen we verschillende gegevens over de locatie en situatie. Als daaruit blijkt dat de situatie niet aan de gestelde normen voldoet beslist de gemeente om dit aan te pakken. Wij bespreken uw idee tijdens het verkeersoverleg en geven u een terugkoppeling via de mail. Door de zomervakantie kan het langer duren voordat u deze terugkoppeling krijgt. Mocht u meer of andere ideeën hebben, dan zien wij deze graag tegemoet op MijnWijkplan.

Reacties

Met het toenemende bezorgverkeer die ook nog eens onder tijdsdruk werken, zie ik steeds meer wangedrag in het verkeer. Ook door de Kruidenstraat wordt gescheurd, soms om de kinderen heen slalommend en bochten afsnijdend. Inderdaad het rijden via de parkeervakken was mij ook al opgevallen. Te gek voor woorden. Ook de Oude Groenestraat is een racebaan. Ik kijk hier op uit en zie dagelijks bijna-ongelukken en kinderen die rakelings worden gemist. Helaas doet de gemeente niets, “want het is een doorgaande weg”. Een paar drempels of obstakels op de weg (bloembakken) zou al top zijn.

Antwoord

Helemaal eens dat hier iets moet gebeuren. Overigens is de Oude Groenestraat een nog onveiliger straat waar zeker ook iets moet gebeuren. Daar wordt echt veel te hard gereden.

Antwoord

Mijn kleinkinderen wonen daar. Ik ondersteun dit plan van harte

Antwoord

Goed initiatief Edwin. Ik hoop dat t opgelost wordt

Antwoord

Mijn kids bezoeken daar ook I vriendjes in de buurt

Antwoord

Ik zou het plaatsen van bloembakken een hele mooie oplossing vinden, in ieder geval bij ons is daar ruimte voor zonder dat dit ten koste zou gaan van de parkeerplaatsen en het is een verrijking van het straatbeeld. Ben zeker bereid deze mee te onderhouden. NB: Ik werk met de corona thuis en kijk de hele dag uit op de straat en dit issue is inderdaad aan de orde van de dag.

Antwoord

Bloembakken had ik zelf niet aan gedacht, maar dat is zeker ook een goed idee. In de rest van de wijk zijn er al veel 'straattuintjes' rondom bomen, zou zeker leuk zijn om dit met de buurt bij te houden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-07-2021