Bestraten van doodlopend pad

Ons steegje zou in 2018 door de gemeente bestraat worden. We hebben er handtekeningen voor verzameld en er zijn door de gemeente foto's gemaakt. Echter ging die dame bij de gemeente weg en tot op heden worden we niet gehoord.

De stoep verzakt, de put ligt daardoor te hoog, het gras is overwoekerd en het pad is te smal voor de auto. Bestraten is daarom bijna al noodzakelijk. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie gemeente op 16-02-2022:

Beste bewoners,

Dank voor jullie betrokkenheid bij jullie leefomgeving. Dit idee is intern aan de verschillende inhoudsdeskundigen voorgelegd en daar is het volgende uitgekomen:

  • De staat van de huidige bestrating en het groen heeft onze aandacht. Dit zal zo goed mogelijk worden hersteld.
  • Helaas zal het pad niet volledig worden bestraat. Het uitgangspunt is om geen groen te vervangen voor grijs. Bovendien mag je hier niet met de auto rijden. Dit beschadigt het groen en het zorgt ervoor dat de bestrating verzakt.
  • Het is zeker niet de bedoeling dat er berenklauw groeit langs de graslijn. Wij verzoeken u om, als dit zich voordoet, hiervan een melding te maken via meld & herstel. De berenklauw zal dan worden verwijderd.

Vragen en opmerkingen kunt u mailen naar wijkregisseurnoord@nijmegen.nl.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Hiernaast, onder de tekst bij het ingediende idee, vinden jullie de inhoudelijke reactie van de gemeente. Dit idee zal over 14 dagen worden gearchiveerd. 

Reacties

Het zou prettig zijn als er iemand van de gemeente naar het pas kan komen kijken. We hebben al eerder een melding van het overwoekerende gras en de verzakking gemaakt via meld en herstel maar dat leverde alleen een grasmaai actie op.

Antwoord

Graag pad breder maken en opnieuw bestraten. Is gevaarlijk, in de zomer groeien er bossen onkruid tussen waar je over struikelt en zojuist tot mijn enkels in de plassen gestaan op het pad. Dit is op de straat voor onze huizen hetzelfde verhaal. Als ik de auto uitstap daar kom ik met mijn voeten uit in grote plassen water. Zeer slechte waterafvoer.

Antwoord

Inderdaad 4 jaar geleden de opzichter geweest en foto's gemaakt dat dit zo echt niet kan. Handtekeningen verzameld en naar Carline Westen gemaild. Zij is daarna vertrokken en dit plan is nooit meer opgepakt. Daarnaast groeit er in de zomermaanden hoog berenklauw langs de graslijn wat allergische reacties veroorzaakt en pas in september wordt weggemaaid.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-02-2022