Herinrichting Vossenpelssestraat/Laauwikstraat

Herinrichting Vossenpelssestraat/ Laauwikstraat

De Vossenpelssestraat/Laauwikstraat (op het deel tussen de rotonde en de gemeentegrens van Lingewaard)   wordt ingericht als 30-km weg. Deze herinrichting hangt onder andere samen met de toekomstige aanleg van de Dorpensingel. Het asfalt wordt vervangen door geluidsarme klinkers, op de kruispunten komen verkeersplateaus en de bushaltes worden aangepast.  De herinrichting van de weg grijpen we aan om meteen de circa 50 woningen binnen het plangebied  die nu nog een vacuümriool hebben, aan te sluiten op een vrij verval riolering. Behalve op de Laauwikstraat en de Vossenpelssestraat (incl. het deel tot aan de Bemmelsedijk) gebeurt dit op Bekkersland en de Steltsestraat. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan de sloten langs de weg en de hemelwaterafvoer onder de weg.

Aannemer BAM gaat het werk in opdracht van de gemeente Nijmegen uitvoeren. De werkzaamheden zijn eind augustus 2019 gestart en duren naar verwachting tot en met maart 2020.

Verkeershinder
De werkzaamheden worden opgeknipt in fasen. Op het gedeelte waar gewerkt wordt, is steeds één rijstrook beschikbaar. Voor het autoverkeer komen er  verkeerslichten met een om-en-om regeling. Bussen rijden tot eind november een aangepaste route via Ressen. Voor fietsers is er een omleiding door de wijk. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Om sluipverkeer te voorkomen is de wijk Plantjevlag steeds maar via 1 kant bereikbaar. Passagiers kunnen opstappen in Bemmel bij de halte Vossenhol of Station Lent. De tijdelijke busroute  loopt vanaf Bemmel via de Herckenrathweg en Ressensestraat naar de A325.Vanaf halte Station Lent Laauwikstraat rijdt lijn 33 weer de normale route. Voor de bestemming Nijmegen kunnen passagiers ook nog opstappen bij de halte Eikenlaan in Lent. Zij dienen dan te reizen met lijn 13 of 15.

De voortgang van het werk is te volgen via de bouwapp van BAM Infra Projecten. 

Graag extra aandacht voor het volgende:
Op woensdag 27 november worden de verkeersmaatregelen zoals barriers, bebording en verkeerslichten verplaatst.
Dit brengt de gehele dag ernstige verkeershinder op de Laauwikstraat/Vossenpelssestraat met zich mee.
Houdt u hier rekening mee wanneer u uw huis verlaat.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 23-08-2019

Het Ontwerp Vossenpelsestraat dat bij de bestanden staat is een oude conceptversie. Kan de nieuwste versie geplaatst worden?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 05-03-2019