Wijkmoestuin zoekt bescherming

In de weezenhof is sinds 2015 een mooie open moestuin, toegankelijk voor eenieder die mee wil doen. Om het open karakter van de tuin te benadrukken is de tuin aan één zijde open. De rest is omgeven daar een lage haag. De tuin is in de afgelopen jaren een ontmoetingsplek in ons deel van de wijk geworden. Plek voor een praatje, BBQ, met de kinderen heerlijk tussen het groen zitten en nog vele andere activiteiten. Helaas is niet iedere bezoeker even respectvol en willen we de tuin toch wat meer bescherming bieden. Dit willen we doen dmv aan luchtig schapenhek. We ontvangen uit de buurt fooien als blijk van waardering voor de tuin, maar dat is onvoldoende voor het hek. Dus heb jij hart voor onze moestuin! Like ons idee!!!!

http://kiemtuin.nl/

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Offerte voor schapenhek met poortje (materialen)

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt
  • Wormenhotel

    In 2019
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Dit idee heeft voldoende likes om overgeplaatst te worden naar de volgende fase: uitwerking. eind deze week zal dit gedaan worden.

hartelijk dank voor het plaatsen van dit idee op mijnwijkplan! Laat zoveel mogelijk betrokkenen dit idee liken! Na overleg kan het dan naar de uitwerkingsfase. Bij voldoende likes en duidelijkheid over de kosten is het mogelijk dit schapenhek van het wijkbudget te laten plaatsen!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 08-07-2019

Zaterdag 4 juni is er een Moestuinmiddag en ik hoopte iets meer over de voortgang te kunnen vertellen, misschien kan er nog info bekend gemaakt worden zodat we een fantastische middag mogen beleven?

Antwoord

Moestuinmiddag is inderdaad zaterdag correct, datum is dan 2 juni!!

Antwoord

Zaterdag 4 juni is er een Moestuinmiddag en ik hoopte iets meer over de voortgang te kunnen vertellen, misschien kan er nog info bekend gemaakt worden zodat we een fantastische middag mogen beleven?

Antwoord

Gaaf dat het plan er door is

Antwoord

Prima plan.

Antwoord

Een super idee en een mooie organische aanvulling tussen de speelterreinen voor de kinderen, om het idee te versterken dat de tuin niet is om te vernielen en mensen ook het idee te geven dat ze ergens binnen lopen is een passend hekje een aanvulling die helaas voor de tuinders nog buiten hun budget ligt. Een combinatie met een mogelijke wandelroute voor ouderen onder begeleiding van fysiotherapeuten kan het geheel een prachtig stukje wijk maken van de toch al mooie Weezenhof.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 31-03-2018