Vergroening pleintje

Achtergrond

Op het pleintje, wat eruitziet als een plein maar in feite een doorgaande straat is, komen steeds meer jonge kinderen te wonen.

Daarnaast is de stoep die in de bestrating ligt zodanig onduidelijk dat bezoekers er regelmatig hun auto op parkeren.

De bestrating bij de boom is kapot door groeiende wortels. Stenen liggen los en zijn provisorisch ‘vastgelegd’ door er asfalt tussen te storten. Een lelijke en gevaarlijke situatie, vooral voor kinderen die vaak bij de boom spelen (zie foto).

Bij hevige regenval stroomt het plein vol. Er blijven dan lang grote plassen staan. Meer groen kan de afwatering verbeteren (zie foto).

Voorstel

Een gebied van ongeveer 6 bij 12m klaarmaken om gras te zaaien. Een half rondje kan begrensd worden door enkele dikke boomstammen waarop geklauterd en gezeten kan worden. Het kan ook een rechthoekig grasveld worden dat begrensd wordt door struikjes (zie foto's).

Op het grasveldje kan gespeeld en gepicknickt worden. Er is rekening gehouden met het vrijhouden van het paadje tussen nr.28 en nr.30.

Aanwonenden zijn grote voorstanders en hebben aangeboden voor het maaien van het grasveldje te zorgen. Verder vergt het geen onderhoud.

Het plan wordt namens alle direct betrokkenen (de bewoners van aangrenzende plus tegenoverliggende huizen) ingediend. ER is dus volop draagvlak aanwezig. Andere bewoners van de straat staan ook massaal achter het plan. De hiervoor opgehaalde handtekeningenlijst is gemailed naar info@mijnwijkplan.nl .

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Ad en buurtbewoners,

Vanochtend zijn de groenopzichter, wijkregisseur en ik komen kijken naar jullie pleintje en hebben we een aantal mogelijkheden besproken.

Fijn dat we aan jullie wensen kunnen tegemoetkomen. 

Inmiddels heb ik de titel al ietsjes aangepast.

Groetjes Nicole

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 07-06-2022

Met veel dank aan initiatiefnemer en volhouder Ad.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 25-11-2021

Super initiatief

Antwoord

Leuk initiatief! Ik kom er dagelijks langs om in het bos te wandelen.

Antwoord

Als het veldje er komt mag je voortaan gerust even uitrusten op het bankje dat er komt…

Antwoord

Zal ik zeker doen!

Antwoord

Geweldig idee! Voor de kinderen om te spelen, voor de vergroening en het zou er veel beter uit zien! Bedankt voor het initiatief Ad!

Antwoord

Mooi idee. Een boom, bv notenboom, goed tegen muggen, bij de speelplek kan voor ouders en kinderen schaduw bieden. Misschien is dat nog een optie?

Antwoord

Mooi initiatief

Antwoord

Lijkt me een goed plan! Zeker ook met het oog op de spelende kinderen (onder andere die van ons) hier in de straat. Maar natuurlijk ook meer groen.

Antwoord

Ik zie dat het volledige budget voor Weezenhof nog beschikbaar is dus dat is niet het probleem voor dit geweldige initiatief. (Mooie plaatjes trouwens)

Antwoord

Goed initiatief Ad.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-09-2021