Stenen ruilen voor groen

In de 20ste straat van de Weezenhof ligt op de hoek met de 21ste straat ongeveer 135 M2 aan bestrating, c.q.stoeptegels. Het is de plaats waar de omwonenden de afval containers neerzetten als deze worden geleegd. Er is veel meer ruimte dan hiervoor nodig is, bewoners kijken erop uit, er fietst wel eens een klein kind rondjes. Het is een naargeestig plekje. Ondanks de twee kleine bomen. Bloedheet in de zomer. De mensen hebben hun looproute hierheen, passeren en kruisen elkaar. Het (grove) idee is om een zo groot mogelijk deel van deze plek te beplanten en groen te maken, stoeptegels eruit. Met simpel te onderhouden (vlinder)struiken, haagjes, vaste en bloeiende planten die vlinders en bijen aantrekken. Een kinderfiets moet er nog omheen kunnen. Het liefst met een halve boomstam of iets dergelijks om op te zitten. Natuurlijk moeten de containers er nog kunnen staan. Daar is overleg over met de gemeente en de DAR. Een aantal buurtbewoners participeren in het maken van het plan en zijn (worden) contactpersoon. Omdat er digitaal weing reacties zijn wordt een handtekeningen actie op touw gezet. Want de wijk moet het wel ondersteunen en het willen.

Zo een plek waar je graag naar kijkt en komt. Mogelijk kunnen de twee bomen die er staan één geheel vormen/erbij betrokken worden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • werkzaamheden Weijers

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt
  • beplanting

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Op verzoek van de initiatiefnemer archiveren we dit idee.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 25-11-2021

Inmiddels blijkt uit reacties (persoonlijke) uit de buurt dat het een leuk plan is. Het kan worden gerealiseerd in het voorjaar. Hierover is overleg geweest met de wijkregisseur. Ook zijn er inmiddels 5 adressen die deelnemer willen worden. Dit zijn de direct aanwonenden. Binnenkort wordt een handtekeningenactie opgestart om de gemeente te overtuigen dat de buurtbewoners achter het plan staan. Jeanne Goeting

Antwoord

Voor dit plan is weinig animo heb ik gemerkt. Ooit werd ik overgehaald mee te doen en meende dat het toch goed zou zijn om het te proberen, om door te gaan. Echter , geen deelnemer en slechts een enthousiaste buurtgenoot. Ik neem contact op met de wijkregisseur om het plan eruit te halen. Dank aan degenen die hebben gereageerd.

Antwoord

Hoi Jeanne. Goed initiatief! Hebben wij ook gedaan. Via project Steenbreek. Van de Gemeente de planten gekregen. Wij wilden ook graag meer bijen en vlinders in de buurt. Gelukkig is dit géén ongedierte.

Antwoord

Hallo Inge,Leuke reactie, ik hoop dat het een beetje aantrekt en dat ik meer deelnemers en reacties krijg.

Antwoord

Leuk idee! Het is een verloren stukje tegels waar iets leuks van te maken is!

Antwoord

had je niet even de moeite kunnen nemen om de foto's te draaien ? bijen en vlinder trekkende planten zal de nabije speeltuin ten nadele gaan. Er is al genoeg ongedierte.

Antwoord

Beste John,Goed dat je het vraagt: op geen enkele manier is het mogelijk om de foto's die goed in mijn bestand staan, op dezelfde wijze in Mijn Wijkplan te zetten. Ook niet als ik ze op de kop in mijn bestand zet en upload. Daar werd ik een beetje moe van. Het is niet anders. Dank je voor je opmerkzaamheid. Jeanne

Antwoord

Goed plan: minder tegels en meet groen in de wijk!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-05-2021