Extra boom in Wedesteinbroek 14de straat

Bij het opleveren van de huizen in 1992 is er aan de straat een boom “verdwenen”. Nu we 30 jaar later meer milieubewust bezig zijn is het goed idee om deze lege ruimte weer te voorzien van een mooi boom. De schaduw van deze boom neemt geen zon weg van de zonnepanelen in de buurt en zorgt voor meer koele plekken in straat.  De exacte locatie is tussen de adressen Wedesteinbroek 1401 en 1403.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Plaatsen boom

    In 2021
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Zoals u in het vorige bericht heeft gelezen, hebben wij een brief gestuurd aan de bewoners uit de 14e straat. Op deze brief hebben wij geen bezwaren ontvangen. De boom wordt daarom in het najaar van 2021 geplant!

Nogmaals bedankt voor het indienen van uw idee. Mocht u meer ideeën hebben voor de openbare ruimte in uw wijk, dan zien wij dit uiteraard graag terug op Mijn Wijkplan.

Direct aanwonenden hebben een brief ontvangen over het plan voor een extra boom. Deze brief is onder het kopje 'bestanden' op deze pagina te vinden. Als er onoverkomelijke en gemotiveerde bezwaren zijn tegen de extra boom dan kan je dit laten weten vóór 1 september via wijkregisseurlindenholt@nijmegen.nl

Leuk om te zien dat er zoveel likes en reacties zijn voor dit idee! We verplaatsen dit idee naar de fase 'in uitwerking'. Onze adviseur groen bekijkt binnenkort de locatie. Er wordt na de vakantie een brief verstuurd aan de straat om het idee voor te leggen. Als er geen bezwaren zijn tegen een extra boom dan kunnen we dit idee in het najaar uitvoeren.

We hebben uw idee bekeken. Er zijn geen bezwaren tegen de boom alleen schrijft het nieuwe beleid voor dat een boomspiegel minimaal 2x2 meter moet zijn (een boomspiegel is de groene ruimte rondom een boom). Dit betekent eigenlijk dat een groot deel van de bestrating tussen de weg en de gevel eruit gaat. Hier kan dan ook niet meer geparkeerd worden. Als hier draagvlak voor is kunnen we dit idee verder uitwerken.

Dank voor het indienen van uw idee op MijnWijkplan. Wij gaan intern bekijken of het mogelijk is om op deze locatie een boom te plaatsen. We kijken hierbij bijvoorbeeld naar eventuele kabels en leidingen in de grond etc. Zodra we meer weten komen we erop terug via deze pagina.

Reacties

Hallo Ashley/Sara Inmiddels zijn we ruim 5 maanden verder ( IDEE IS INGESTUURD OP 01-06-20), heb je enig idee wanneer deze boom gepland gaat worden? Met vriendelijk groet, Marc Hekker

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 15-09-2021

Hallo Ashley Bedankt voor je reactie Heb je mijn mail gelezen? Ik hoor graag van je. De hele buurt kijkt uit naar een extra boom in de straat. Met vriendelijke groet Marc Hekker

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 27-07-2021

Heel graag meer groen

Antwoord

Top idee!

Antwoord

Zeker doen Meer groen

Antwoord

Top idee

Antwoord

Goed initiatief!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-06-2021