Speeltuin Meeuwse Acker - natuurlijk spelen

De speeltuin middenin de Meeuwse Acker is nu niet echt aantrekkelijk voor de kinderen. Hij nodigt niet uit tot bewegen voor de kinderen en het bankje is ook niet echt lekker. Als we meer richting natuurlijk spelen zouden kunnen, met boomstammen of klimmogelijkheden, zou het een stuk uitdagender worden voor de kinderen in de buurt. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Wij zijn op dit moment bezig met het herinrichten van alle speelplekken in de Acker wijken.
Gezien wij geen reactie meer hebben ontvangen van de initiatiefnemers wordt ook deze speelplek meegenomen in het plan.

Als de aannemer aan de slag gaat, ontvangen alle inwoners een bericht met meer informatie.

Om deze reden verplaatsen wij dit idee naar het archief.

Wij hebben op locatie gesproken met de initiatiefnemer van dit idee.

Bij voldoende draagvlak en animo vanuit de wijk kunnen wij dit uitvoeren.

De initiatiefnemer probeert buurtgenoten naar Mijn Wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op dit idee.

Succes!

We hebben het idee besproken in het spelen, bewegen en ontmoeten overleg. Graag maken we samen met jullie in het najaar een plan om de speeltuin meer natuurlijk in te richten. We hebben het inspiratieboekje aan de bestanden toegevoegd. Hier kunnen jullie alvast naar kijken.

Wat leuk dat dit initiatief in zo'n korte tijd al zoveel hartjes en reacties heeft gekregen. We bespreken het idee tijdens ons spelen, bewegen en ontmoeten overleg en komen er via deze pagina op terug.

Reacties

Denk vooral aan de "nieuwe" kinderen. Er zijn de laatste tijd veel baby's bijgekomen en ik vind het jammer dat mijn kindje van nu 1 helemaal niks kan in de speeltuin. Een baby schommel of een wipwap voor baby's of iets zodat ze ook lekker in de speeltuin kunnen spelen. Vind het nu erg beperkt en alleen voor de oudere kinderen.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 15-09-2021

Mooi initiatief!

Antwoord

Prachtig idee! De speeltuin is echt toe aan vernieuwing. Een natuurlijk en groener speeltuin is van harte welkom. Een plek waar de kinderen veilig samen kunnen spelen en tegelijkertijd meer bewegen en zich motorisch beter ontwikkelen. En nieuwe speeltuin zal hun zeker meer stimuleren om vaker buiten te spelen. Graag!!!!

Antwoord

Het lijkt me heel erg fijn dat er voor de kindjes een leuke speeltuin komt waar ze lekker kunnen spelen! Wordt ook hoog tijd dat de speeltuin aangepakt wordt want nu is het niks. Er ligt vaak glas waardoor mijn kindjes er nu niet fijn spelen. Mooi initiatief als dit eindelijk een leuke plek wordt voor de kindjes!

Antwoord

Ben bewoner van het eerste uur en vind het hoog tijd dat de speeltuin in de wijk aangepakt gaat worden. Vroeger veel daar gespeeld als kind, maar zoals het nu is hebben mijn kinderen er amper gespeeld. En als ze er wilden spelen, dan lag er kapot glas.

Antwoord

Top idee!

Antwoord

Super idee vind ik het, de speeltuin zoals die nu is ,vind ik persoonlijk niet zo aantrekkelijk voor de kinderen, en aangezien dit een wijk is met veel kleine kinderen, zou het wel super zijn als alle kindjes hier in onze wijk fijn kunnen spelen, ik kan daar heel blij van worden als ik blije gezichtjes zie.

Antwoord

Ik ondersteun dit idee! Een vernieuwde speelplek voor mijn jonge kinderen is erg welkom, waar ze uitdaging krijgen en even veilig en fijn kunnen spelen! Meer dan welkom in onze buurt. Wij wonen aan een drukke straat dus deze speelplek is een fijne plek om te spelen, iets wat ik mijn jonge kindjes gun.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-06-2021