Skatebaan/skateparkje in Lindenholt

Ik ben Tygo Drinkwater en ben 12 jaar oud. Ik woon in de Hillekensacker. Mijn hobby is stuntsteppen. 

Ik wil graag een skatebaan in Lindenholt hebben, zodat ik niet meer zover hoef te steppen. Nu moet ik best ver steppen, naar het skatebaantje bij het Steve Bikoplein of naar die van de Goffert. Ik ga er vaak alleen heen, omdat anderen uit Lindenholt het te ver weg vinden. Daarom wil ik graag een skateparkje in de buurt, zodat ook zij erheen gaan.

Wat ik graag zou willen, natuurlijk niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen, zijn: 

- 2 halfpipes, 1 van 1,70 meter hoog en 1 van 1 meter hoog.
- 1 box
- 2 quarters, 1 van 1,50 meter hoog en 1 van 1 meter hoog
- 2 rails
- 1 spine van 80 cm hoog

Alles graag van beton, behalve de rails want dan gaat het niet rotten.

Al deze toestellen zijn niet alleen te gebruiken voor (stunt)steppers, maar ook voor BMX-rijders, inlineskaters en skateboarders.

Ik heb zitten denken waar het handig is. Op het terrein van Sprok op de Weteringweg lijkt mij het handigste, omdat de medewerkers van Sprok zelf er een beetje op kunnen letten en omdat er dan geen of weinig overlast is voor de bewoners en het is een open veld. 

Ik hoop dat het gaat lukken!

Groetjes Tygo

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat de locatie bij Sprok niet mogelijk is. We nemen het idee voor een skate-/stunt-/step baan mee in de pilot Spelen Hegdambroek om te kijken of we dit kunnen realiseren in park De Omloop. Wilt u op de hoogte blijven over deze pilot neem dan contact op met wijkmanagement@nijmegen.nl ter attentie van Marieke van Kan.

Beste Tygo en andere geïnteresseerden. Wat leuk om te zien dat jullie zo veel hartjes, reacties en draagvlak hebben verzameld. Een skatepark is een groot en duur plan, maar we willen graag samen onderzoeken of en hoe we dit plan uit kunnen werken. Daarom wordt dit idee verplaatst naar de fase in uitwerking. In deze fase kijken we naar de praktische, juridische en financiële haalbaarheid. Wij nemen contact op met de initiatiefnemers.

Bedankt voor het plaatsen van je idee op mijnwijkplan. Fijn dat je ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat je idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer je buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op je idee! Succes!

Reacties

Een goed idee. Ik weet dat destijds met de bouw van het Mondial college meeuwse Acker een belofte is gemaakt. De voetbalvelden zouden open blijven zodat de jeugd in de wijk daar konder blijven sporten . De velden zijn echter veel minder bereikbaar dan voor de bouw van de school. Lijkt me een goed idee van Nijmegen om als sportieve stad een goed voorbeeld te geven door lindenholt weer een sportieve plek te geven.

Antwoord

Het zou heel tof zijn als dit gerealiseerd kan worden, de attributen zijn ook prima. Zou wel suggereren om dit bijvoorbeeld qua lay-out in samenspraak met Waalhalla of andere ervaringsdeskundigen. Lay-out is namelijk enorm bepalend of het skatepark wel of niet goed werkt, neem bijvoorbeeld het skatepark in Wolfskuil waar geen rekening gehouden is met aan/uitloop of lijnen. Zodoende kunnen de losse attributen elkaar ook versterken als ze gecombineerd kunnen worden in een lijn.

Antwoord

Ik heb wat contacten bij waalhalla en ken de mensen van 24/7 en deze mensen zou ik zeker nauw betrekken wbt materialen planning en kosten. Bovendien kennen zij de weg binnen de gemeente en kunnen procedures wellicht wat verkorten.

Antwoord

Mijn zoontje Luca wil ook dolgraag een skatebaan in lindenholt. Ik heb een aangepast voorstel om daze te plaatsen in het park de omloop in plaats van het huidige basketbalveld naast het cruyfcourt. Omdat de fundering er dan al ligt en het veld ook mooi verdiept ligt, kan tegen lagere kosten toch iets moois gerealiseerd worden. Het gebied met kinderboerderij en cruyffcourt wordt zo nog aantrekkelijker en bediend dan niet alleen de kinderen uit de akker wijken, maar ook de broekwijken. wat vinden jullie van het idee ?

Antwoord

Een fantastisch idee. Goed initiatief Tygo!! Mijn zoontje zal superblij zijn als dit project gerealiseerd wordt. De lokatie die Tygo voorstelde is prima maar de voorgestelde lokatie door Antal Zuurman ligt centraler en is veel aantrekkelijker voor de Kids en ouders. Ook is het kostenbesparend. Mijn zoon stept of bij goffert of bij Walhalla, wij gaan ongeveer 2 keer in de maand. Met de komst van DE SKATEBAAN in Lindenhoht zal mijn zoontje en andere kinderen in de buurt vaker gaan bewegen.

Antwoord

Mijn zoontje zou denk ook heel erg blij zijn als er zoiets kan komen... Lekker uit leven met andere kinderen met de zelfde intresse.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 20-10-2020

@Sharif Alhashimy wat is dit nou voor een algemeen antwoord??? Zijn 15 hartjes en 13 reacties niks waard ofzo?

Antwoord

goed idee geweldig!

Antwoord

Super gaaf. En/of een pumptrack baan, ook vet!

Antwoord

Wat een goed idee Tygo ! Daar doe je veel kinderen uit lindenholt een groot plezier mee. Jesse wordt er in iedergeval blij van!

Antwoord

Te gek idee!! Daar worden een hoop mensen heel blij van in Lindenholt!

Antwoord

Goed idee! Je bent natuurlijk ook welkom hier in de wijk, maar veel fijner om in je eigen buurt iets te hebben.

Antwoord

Geweldig Tygo D. Mijn zoon wil dit ook heel graag. Het zou een droom zijn die uit kont. Hij heet trouwens ook Tygo.

Antwoord

Ik doomde al om een skatepark in de buurt te hebben om met tygo daar gaan steppen en bmx waalhalla is na een tijd word het duur als je elke dag naar waalhalla gaat en het is ook ver maar een skatepark in de buurt kan veel dingen veranderen dat er oudere kunnen het okk beginnen en jongeren gaan meer buiten steppen skateboarden skate bmx en de hoop dat de skatepark komt .

Antwoord

Geweldig idee!

Antwoord

Super!

Antwoord

Super goed idee!!!

Antwoord

Heel goed idee! Dan hoeven alle kinderen hier uit de wijken niet meer al die gevaarlijke wegen over te steken!

Antwoord

Wat een goed idee. Ik denk dat heel veel stuntsteppers, skaters en bmx-ers hier blij van worden!

Antwoord

Heel goed plan Tygo! En goed nagedacht over waar het zou moeten komen!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 07-04-2020