Nieuwe speeltoestellen Heeskesacker

De speeltuin in de Heeskesacker is erg aan het verpauperen dit is natuurlijk zonde! zoveel kinderen in de buurt die samen willen spelen.

maar deze speeltuin is vies, gevaarlijk en slecht onderhouden.

graag willen wij nieuwe speeltoestellen voor onze buurt zodat onze kinderen lekker buiten kunnen spelen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

In overleg met bewoners wordt er binnenkort een picknicktafel geplaatst in de speeltuin. De gaten in de haag worden in het najaar dicht gemaakt. Zoals besproken gaan we daarna kijken hoe we invulling kunnen geven aan een sociaal knooppunt in het park.

Er is inmiddels een afspraak geweest met de initiatiefnemers van dit idee. We gaan gezamenlijk kijken op welke manier we invulling kunnen geven aan dit idee.

We hebben het idee intern besproken. De adviseurs geven aan dat de grotere ideeën niet haalbaar zijn binnen het wijkbudget. We hopen in de zomer met jullie buiten in de speeltuin te kunnen kijken naar de mogelijkheden. We nemen tegen die tijd contact op met de initiatiefnemers om een afspraak te plannen.

Hartelijk dank voor het indienen van uw idee. Leuk om te zien dat er al zoveel hartjes zijn verzameld. De situatie met de paaltjes en (ontbrekende) bomen pakken we aan. De speeltoestellen hebben we bekeken zijn uiterlijk beschadigd maar niet onveilig. Wij bespreken intern wat de mogelijkheden zijn en komen hierop terug.

Reacties

Wanneer wordt de picknick tafel geplaatst deze zou er al moeten staan en wanneer wordt de bankje verplaatst deze zou ook al gedaan moeten zijn en graag wat meer en beter onderhoud van de speeltuin

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 25-05-2021

Het is een top initiatief om de speeltuin aan te pakken. Ik deel hierbij graag mijn ideeën en ben tevens bereid om te helpen bij de werkzaamheden. Sport apparatuur zou een mooie toegevoegde waarde geven. Voor de ouders en uiteraard voor de kinderen. Jong geleerd oud genoten. Asfalteren van het voetbalveldje geeft de mogelijkheid om te voetballen bij drassig weer. Ik zou het leuk vinden om te zien wat de opties zijn. Veel succes met het ontwikkelen van dit mooi project. Groetjes Thomas

Antwoord

Wij ondersteunen ook dat de speeltuin een opknapbeurt nodig heeft en veiligheid voorop staat bij een speeltuin die ligt aan een doorgaande weg. Een hek /afscherming zou ideaal zijn aangezien de kinderen vliegensvlug achter de bal de straat op schieten. Ook honden uitwerpselen worden meer op afstand gehouden op deze manier. Fijn te zien dat mensen ermee bezig zijn.

Antwoord

Word zeker tijd voor iets nieuws Zolang ik hier woon staat dit er al Ik vind het zelf persoonlijk een gevaarlijke speeltuin voor onze kinderen Zou mooi zijn als er een hek omheen komt Zodat de kinderen niet zomaar de weg op kunnen rennen En ook zeker voor de auto's die er langs rijden Een paar leuke speeltoestellen Meer bankjes of picknick tafels Voor de ouders en kinderen !!

Antwoord

Deze speeltuin is zeker toe aan vernieuwing... het is onveilig voor de kinderen, een hek eromheen zou stukken veiliger zijn.. misschien wat picknicktafels of meer bankjes om te zitten!! Er staat er nu maar 1 en je kijkt alleen tegen de muur van de tunnel, en kan dus niet zien wat er aan de andere kant gebeurt.. en vind de hoogte ook onveilig zeker voor de kleintjes als ze daar vanaf vallen.. zet er zo een speeltuin neer zoals in Beuningen.. mooi groot overzichtelijk.. met een waterfontein waar de kinderen lekker in de zomer mee kunnen spelen.. er zijn genoeg kinderen die gebruik maken van die speeltuin maar het is te saai en te onveilig

Antwoord

Zeker toe aan vervanging! Zou leuk zijn als het voor kleine maar ook voor de grotere Kids leuk wordt! Daarnaast mag er evt wel een omheining komen zodat de kleinere kindjes niet zo de straat op lopen. Aangezien de autos in de wijk hard rijden.

Antwoord

Het word zeker tijd voor vernieuwing. Ook voor de veiligheid een hek. Meer zit gedeeltes en er is ruimte genoeg, mag best wat uitgebreid worden.

Antwoord

Er is vervanging nodig Kinderen uit de buurt die buiten schommelen of voetballen breken hun enkels omdat het zo gevaarlijk is en natuurlijk is het echt op!

Antwoord

Word wel keer tijd. Misschien ook het zand vervangen door wat anders, soms staat het onkruid zo hoog tussen de speeltoestellen

Antwoord

Wordt eenstijd dat daar iets aan gedaan gaat worden, de speeltoestellen zijn oud daarnaast zijn er best veel kinderen in deze buurt en waar ik zeker voor pleit is dat er meer bankjes komen maar ook dat er een hek om komt zodat de kinderen niet plotseling tussen de struiken de weg op kunnen rennen

Antwoord

Het is zeker aan vernieuwing toe ja en graag ook wat meer zit plekjes voor de ouders

Antwoord

Wordt tijd voor iets nieuws inderdaad. Het is echt een boost voor de wijk als er iets nieuws staat. Ook leuker voor de kinderen

Antwoord

Het is toe aan vernieuwing.

Antwoord

Renovatie en vernieuwing is wel nodig. Succes met het project.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 18-02-2021