Aanpassing Broekstraat

Vanuit verschillende bewoners hebben we meldingen ontvangen over de Broekstraat. Er wordt te hard gereden in de bocht tussen de Meeuwse Acker en de Steekse Acker. Dit blijkt ook uit de cijfers die bij ons bekend zijn. Daarom wordt de Broekstraat op het stuk tussen de IJpenbroekweg en de bocht voor de Steekse Acker aangepast.

Versmallen van de weg
De Broekstraat begint vanaf de IJpenbroekweg als een tweebaansweg. Na de bocht tussen de Meeuwse Acker en de Steekse Acker blijft er nog een baan over. Doordat de weg zo breed is, nodigt dit uit om harder te rijden. Ook is het niet overzichtelijk waar de twee banen over gaan in één baan.

Om de verkeerssituatie te verbeteren wordt de weg versmald. Vanaf de IJpenbroekweg wordt de weg ingericht als een éénbaansweg. Dit zorgt er voor dat de weg minder uitnodigt om hard te rijden, er meer ruimte komt voor groen, de fietsoversteken overzichtelijker worden en de bus makkelijker kan halteren. Ook worden het fiets- en voetpad opnieuw bestraat.

In de bijlage vindt u de tekening van de nieuwe inrichting.

Uitvoering werkzaamheden
De werkzaamheden worden tijdens de zomervakantie uitgevoerd. U ontvangt van de aannemer een aparte brief wanneer de werkzaamheden precies starten. In die brief vindt u ook de contactgegevens van de aannemer.

Vragen
Meer informatie over dit project leest u op nijmegen.nl/broekstraat. Heeft u nog vragen? Mail dan naar wijkregisseurlindenholt@nijmegen.nl

Vragen over de uitvoering kunt u stellen aan de aannemer. De contactgegevens van de aannemer vindt u in de brief van de aannemer.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Bijdrage versmallen Broekstraat

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 11-07-2022