Vervangen van het riool Antiloopstraat 1-47 en 2-46

Eind augustus hebben wij overleg met u gehad over de plannen in de Antiloopstraat. Deze input hebben wij gebruikt om het ontwerp verder af te ronden. Op deze pagina in MijnWijkplan zijn toegevoegd;

  • het definitief ontwerp;
  • een bijlage met een toelichting op de snelheidsmetingen, aanpassingen en een beantwoording van de vragen.

Welke punten zijn in het ontwerp aangepast?

Wij hebben de volgende aanpassingen op het ontwerp doorgevoerd ten opzichte van de bijeenkomst van 26 augustus 2020:

  • De breedte voor de weg is 5,80 meter. Omdat er aan één kant wordt geparkeerd betekent dit dat er een rijbreedte van 3,8 meter overblijft. Dit is de minimale breedte die nodig is waarbij een auto en een fietser elkaar veilig kunnen passeren.
  • In het eerdere ontwerp was voor het stuk tussen de Eekhoornstraat en de Gemstraat een breedte van 6,10 meter opgenomen. Doordat deze breedte is teruggebracht naar 5,80 meter is de stoep wat breder geworden.  Aan de even kant is deze circa 1,80 m en aan de oneven kant circa 1,50 m.
  • In het stuk tussen de Gemstraat en de Steenbokstraat hebben wij in het ontwerp verhoogde parkeerplaatsen opgenomen.  Hierdoor worden de stoepbreedtes aan de even kant circa 1,50 meter en aan de oneven kant circa 1,30-1,45 meter.
  • De grootte van de boomspiegels zijn zo uitgemeten dat er een goede parkeerplek overblijft. Dit betekent dus dat de grootte van de boomspiegels varieert tussen de 3 en de 4 meter.
  • In het verhoogde kruispunt op de Gemstraat hebben wij oortjes aangebracht, dit betekent een versmalling van de toegang vanuit de Gemstraat.

Planning

Wij hebben er voor gekozen om de planning van de werkzaamheden na de zomer, in oktober 2021 uit te voeren. Een lange hete zomer is mogelijk schadelijk voor de bomen, daarom vinden we het verstandig de werkzaamheden in het najaar uit te voeren.

 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Beste mevrouw Rietvelt & mevrouw Behet, Naar aanleiding van de bijgewoonde online - straatbijeenkomst en de onlangs ontvangen stukken van mevrouw Rietvelt hierbij een reactie van een afvaardiging uit de Antiloopstraat nr. 1 - 27. Wij verzoeken u te heroverwegen om niet te kiezen voor hergebruik van de betontegels (stoeptegels) en de stenen die wederom gebruikt worden voor de opnieuw aan te leggen parkeerhavens. Dit omwille van de volgende twee redenen: 1. hergebruik juichen wij toe maar deze tegels zijn echt aan vervanging toe; 2. op de eekhoornstraat is enkele jaren geleden ook gekozen voor het vervangen van de betontegels. Nu kiezen voor hergebruik zorgt niet voor eenheid. We zien de reactie met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet, Ruben Lamboo

Antwoord

Bedankt voor uw reactie. Ik zoek uit waarom destijds bij de Eekhoornstraat deze keuze is gemaakt, dit nemen wij mee in onze beslissing hierover. Binnenkort wordt de informatie over dit project geactualiseerd op mijnwijkplan.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-07-2020