Voetgangersbrug over het spoor naar Park Brakkenstein

Park Brakkenstein is een prachtig park. Helaas is het vanuit onze wijk alleen via de drukke spoorwegovergang op de D'almarasweg te bereiken.

Door het spoor aan de oostzijde en het kassencomplex aan de noordzijde van het park is de noord-oost-hoek van het park een stille uithoek geworden. Door een voetgangersbrug over het spoor, bijvoorbeeld in het verlengde van de Valkenburgseweg, is Park Brakkenstein veel beter bereikbaar vanuit Groenewoud en ontstaat er een mooie looproute via de noord-oost kant van het park. Het park en de prachtige botanische tuin worden zo veel beter bereikbaar voor jong en oud van Groenewoud.

De tijdelijke brug bij de zevenheuvelen trail run heeft laten zien dat een voetgangersbrug eenvoudig te realiseren is (zie foto).

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Rogier, 

Hartelijk dank voor het indienen van dit idee op MijnWijkplan. Leuk dat u meedenkt in de wijk! Het idee zal in januari intern worden besproken. Zodra er nieuws is wordt er contact met u opgenomen. 

Reacties

Prima idee. Oud idee ook. Er is vroeger al een brug geweest !

Antwoord

Klopt! De spoorlijn, de universiteit en de kassen maken dat het park niet makkelijk in een rondje wandelen is op te nemen. En dat is jammer, want het is zo'n mooi park.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-12-2022