veilige voetpad langs griftdijk

Het is op dit moment gevaarlijk om te lopen langs het fietspad griftdijk tussen huisnummer 60-68. Vooral tijdens de donkere avond- en ochtenduren is hier slecht zicht en een druk fietspad. Ook ouders met kinderen moeten hier vaak zijn, omdat op dit stuk ook Kinderopvang en BSO de Klompjes is gevestigd.

Maak hier een (smal) voetpad, zodat kinderen hier veilig kunnen lopen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reactie gemeente op 21-09:

Beste buurtbewoners,

Veel dank voor jullie betrokkenheid bij jullie leefomgeving!

Rondom de Griftdijk zijn momenteel nog volop ontwikkelingen gaande. Dat maakt het in deze ingewikkeld om dit idee als een opzichzelfstaand initiatief te beoordelen, in plaats van in het grote geheel.

De projectleider en omgevingsmanager die zich met de ontwikkelingen rondom de Griftdijk bezig houden, zijn van dit idee op de hoogte gesteld. Op 12 oktober vindt er een informatie inloopavond plaats in De Klif waar zij aanwezig zullen zijn. U bent van harte uitgenodigd om op deze avond binnen te lopen om deze of overige wensen verder met hen te bespreken. Meer informatie over het project en de inloopavond vindt u op deze MijnWijkplan pagina: Inrichting Griftdijk (Noord) - MijnWijkplan.

Op bovengenoemde pagina vindt u ook het e-mailadres via welke weg u het beste vragen/opmerkingen/wensen m.b.t. de Griftdijk kunt delen: griftdijk@nijmegen.nl.

Dit idee wordt over 14 dagen gearchiveerd. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners,

Hiernaast, onder het idee, vindt u een reactie van de gemeente.

Reacties

Het is inderdaad geen doen en met e-bikes, bakfietsen, honden en alle kinderwagens is het inderdaad wachten op ongelukken. Ik begrijp dat de aanpassingen aan de gehele Griftdijk liever in een keer aangepakt worden. Maar is er niet een tijdelijke voorziening mogelijk? Rijplaten op de groenstroken tussen het fietspad en de huizen? De ruimte is er, het is alleen niet begaanbaar nu om te lopen, zeker niet met kinderwagen. Hopelijk snel verbetering!

Antwoord

Het is hier inderdaad wachten op grote ongelukken. Veel (snel)fiets pendel verkeer op tijdstippen dat baby’s en kleine kinderen worden gehaald en gebracht naar de opvang. Omgeving is niet verlicht en kinderwagen verlichten is ook niet makkelijk. En geen mogelijkheid om op een voetpad te lopen. Dat hier geen voetpad ligt heeft natuurlijk te maken met het feit dat deze straat voorheen geen woonwijk was zoals die nu is met het bijbehorende verkeer. Moet snel veranderen

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-09-2022