Transformatorhuis hoek Nieuwe Mollenhutseweg, Einsteinstraat

Op de hoek van de Nieuwe Mollenhutseweg / Einsteinstraat staat een enorm transformatorhuis. Dit object is bekliederd met graffiti. Het object is een doorn in het oog, het past niet in het straatbeeld. Mijns inziens zorg deze aanblik voor verpaupering van de wijk.

Ik spreek de wens uit, om rondom het object een stalen constructie te plaatsen waartegen bijvoorbeeld klimop kan groeien (onderhoudsvriendelijk). Doordat dit object in een groen jasje wordt gestoken, komt er bovendien meer groen in de wijk. Een ander idee om het transformatorhuis meer in het straatbeeld te laten passen, is uiteraard ook van harte welkom.

Vindt u het ook een goed idee om het object in een groen jasje te steken, geef dit idee dan een like. Bij voldoende likes en deelnemers, kunnen wij hopelijk samen met de gemeente dit idee doorvoeren.

Laten we ons samen inzetten voor meer groen in onze wijk!

 

UPDATE:

Dag allen, ik heb deze ‘discussie’ (zoals ze dat zo mooi noemen) circa één jaar geleden gestart. Gelet op het feit dat ik van diverse buurtbewoners vragen krijg ten aanzien van de vorderingen c.q. stand van zaken van dit project, reageer ik middels dit bericht. De conclusie is dat de gemeente inmiddels (in ieder geval voor nu) naar ik meen gedaan heeft wat van haar kon worden verwacht. Dat is fijn, dank daarvoor aan de gemeente.

Hieronder een korte uiteenzetting:
Op 2 oktober 2018: contact met gemeente. Gemeente laat weten dat Reggefiber Finance Holding Company 3 B.V. de eigenaar is. Aan mij is de vraag gesteld of ik mij ‘serieus’ voor het project wil inzetten.
Op 2 oktober 2018: ik heb gereageerd naar de gemeente dat ik mij serieus wil inzetten voor het ‘opknappen’ van het transformatorhuisje.
Op 2 oktober 2018: de gemeente geeft aan contact op te zullen nemen met de eigenaar.
Op 5 november 2018: bericht van de gemeente dat de eigenaar akkoord is met beplanting te laten groeien (niet tegen de gevel), maar tegen rekken en balken. Goed nieuws dus. De eigenaar wenst in dat kader een afspraak te maken met een vertegenwoordiger van de gemeente om de situatie op locatie te bespreken.
Op 7 november 2018: de gemeente (die nota bene direct in contact stond met de eigenaar) heeft een eveneens enthousiaste buurtbewoner gevraagd de contactgegevens door te mailen naar de eigenaar om de afspraak in te kunnen plannen.
Op 10 december 2018: de gemeente neemt aan: ‘er wordt gekeken hoe het een en ander opgepakt kan worden’. De gemeente was in contact met de eigenaar.
Op 11 februari 2019: de gemeente laat weten de contactgegevens van de eigenaar niet meer te kunnen vinden.
Op 26 maart 2019: ik heb de gemeente gemaild met de vraag of ze mij alsjeblieft willen laten weten wat de stand van zaken is. Te meer ook dat de eigenaar reeds op 1 november 2018 schriftelijk toestemming heeft gegeven alsook bereidheid heeft getoond voor het (laten) plaatsen van een hekwerk met daartegen beplanting.
Op 17 april 2019: de gemeente geeft aan dat wanneer ik zicht wil hebben in de plannen ik zelf contact moet opnemen met de eigenaar.
Op 17 april 2019: ik heb de gemeente gevraagd mij de contactgegevens te verstrekken van de eigenaar zodat ik daar contact mee kan opnemen.
Op 2 mei 2019: de gemeente geeft aan toch zelf contact op te hebben genomen met de eigenaar. De gemeente verwacht de week erop een reactie omtrent de stand van zaken.
Op 20 mei 2019: de gemeente laat weten dat de eigenaar heeft bericht dat ze een offerte hebben opgevraagd.
Op 31 juli 2019: ik heb de gemeente gevraagd of ze inmiddels meer weten over de kwestie en mij nader kunnen informeren.
Op 1 augustus 2019: ik heb van de gemeente de contactgegevens ontvangen van de eigenaar.
Op 16 september 2019: ik krijg van de gemeente een e-mailbericht van de eigenaar doorgezonden welke dateert van 19 augustus 2019. Daarin is opgenomen dat nieuwe offertes zijn opgevraagd, omdat de prijs van de eerder opgevraagde offerte te hoog was.
Op 19 september 2019: ik heb per e-mail contact opgenomen met de eigenaar en gevraagd naar de stand van zaken. Ook heb ik aangegeven bereid te zijn te helpen waar en indien nodig. Ik wacht de reactie af.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

De eigenaar is: Reggefiber Finance Holding Company 3 B.V.

IK zal proberen te achterhalen wie de eigenaar is. Daarna neem ik contact met u op.

Het bericht heeft nog niet voldoende likes om tot uitvoering over te gaan. Half augustus zal ik kijken of er meer likes zijn. Zo niet, dan ga ik ervanuit dat de wens niet zo leeft als andere wensen die geplaatst zijn. Probeert u dus meer mensen enthousiast te maken voor uw plan en voor de uitvoering straks.

Als er meer likes komen, dan kunnen we met de eigenaar van het huisje in gesprek.

Reacties

Fijn dat er nu klimop geplaatst is! Ik hoop dat het snel een groene wand vormt.

Antwoord

Is al een jaar geleden geplaatst als ik het goed zie, hoeveel likes zijn er nodig?

Antwoord

Dank voor je enthousiaste reactie! Zie mijn update in de omschrijving

Antwoord

dank voor je enthousiaste volharing!

Antwoord

Goed idee, ik ben erg benieuwd naar de status. Is er reeds contact gelegd tussen de eigenaar van het transformatorhuisje en de gemeente? Of vrwacht de gemeente een actie van de buurtbewoners?

Antwoord

Nu de Heiweg zo mooi opgeknapt wordt hoop ik van harte dat als de werkzaamheden klaar zijn en de bouwketen weer weg zijn er werk gemakt gaat worden van het idee om het transformatorhuisje achter mooie struiken te verbergen. Het is veel mensen een doorn in het oog. Ik heb begrepen dat de eigenaar van het huisje mee wil werken en dat de bal nu bij de gemeente ligt. ook schot komt in

Antwoord

Het is spijtig dat de wijk, die zo mooi opgeknapt is, ontsierd wordt door een dergelijk transformatorhuisje. Het zou heel goed zijn als hier groen omheen gezet wordt, waardoor de totale uitstraling verbeterd en de uitnodiging om meer graffiti te voorkomen.

Antwoord

Goede oplossing! Graffiti weg en meer groen. Dit zal de straat en de wijk een mooiere uitstraling geven.

Antwoord

De foto van Reggefiber die laat zien wat ze voor ogen hebben ziet er goed uit (hoewel een sedumdak erbij nog mooier zou zijn – zeker een goed idee voor nieuwe wijkcentrales in Nijmegen). Als de gemeente daarmee akkoord gaat is het probleem dat Reggefiber niets kan doen omdat ze niet gaan over de grond en de gemeente niets kan doen omdat ze niet gaan over het gebouw dat erop staat gauw opgelost. De wijkregisseur heeft de mail van Reggefiber gekregen met de naam van de uitvoerder en Reggefiber heeft de contactgegevens van de wijkregisseur ontvangen, maar helaas is er voor zover bekend nog geen contact geweest.

Antwoord

Mail van Reggefiber (1-11-2018): "Wij hebben enkele weken geleden contact gehad over een wijkcentrale van ons die ondergespoten zit met graffiti. Ik heb het antwoord gekregen dat het mogelijk is om hier planten tegen te laten groeien, maar niet tegen de gevel zelf. Hier zullen er rekken met balken geplaatst moeten worden. Ik voeg een foto met een voorbeeld bij deze email hoe het er ongeveer uit komt te zien dan. Het voorbeeld is een wijkcentrale uit een andere stad waar nog geen graffiti op zit, en dat zal ook niet verwijderd worden, maar door de begroeiing zal hier straks veel minder van te zien zijn, en uiteindelijk helemaal niets als het doorgegroeid is. Om dit te realiseren zal er een afspraak gemaakt kunnen worden tussen een medewerker van de uitvoering, [naam], en een vertegenwoordiger van uw gemeente, om de situatie op locatie te bespreken."

Antwoord

Mooi idee. Het zou misschien ook mooi zijn om er een groen 'dak' op te maken.

Antwoord

Ik heb Reggefiber vandaag gebeld. Ze laten weten dat ze graffiti alleen verwijderen wanneer de teksten aanstootgevend zijn. Hoewel voetbalhaters en Vitesse-supporters de teksten misschien aanstootgevend vinden kunnen we dat niet hard maken. Bovendien zou schoonmaken niet helpen, omdat het huisje onmiddellijk opnieuw beklad zou worden. Daarom willen we graag planten op of vóór de muren van deze wijkcentrale (dit is nummer NM-NMW). Reggefiber liet weten dat ze daar geen toestemming voor kunnen geven omdat de grond niet van hen is, maar van de gemeente. Ik heb gevraagd om een mailtje waarin gezegd wordt dat ze op zich geen probleem hebben met het laten begroeien van de muren, zodat wij de gemeente om toestemming kunnen vragen. De eerste reactie was dat het geen probleem was zolang de centrale bereikbaar blijft en zolang de ventilatoren niet begroeid worden, maar dat moeten we wel 'op papier' hebben. Dus we moeten afwachten of er zo'n mailtje komt.

Antwoord

Nog steeds ergeren veel mensen zich aan de graffiti op de wijkcentrale van Reggefiber, ook bewoners van Hatertse Hei, die dit idee in Grootstal ingebrachte niet kunnen liken (het huisje staat bijna op de grens van Grootstal en Hatertse Hei).

Antwoord

Mooi idee, zeker ook in het Nijmegen Green Capital jaar

Antwoord

Goed idee!!!

Antwoord

Goed idee!!!

Antwoord

Kom op mensen, een paar stekkies uit de eigen tuin ervoor planten en zie hoe snel het kan gaan. Daar heb je de gemeente toch niet voor nodig, participeer lekker onder elkaar.

Antwoord

Wat een goed idee! Ik stoor mij mateloos aan deze twee objecten. Erg zonde. Ik hoop dat hier snel iets aan wordt gedaan. Wat beplanting zou al een groot verschil maken.

Antwoord

Wat een goed idee! Ik stoor mij mateloos aan deze twee objecten. Erg zonde. Ik hoop dat hier snel iets aan wordt gedaan. Wat beplanting zou al een groot verschil maken.

Antwoord

Het transformatorhuis ziet er inderdaad niet uit. Een groene aankleding van dit gebouwtje zou zeker ten goede komen aan het straatbeeld.

Antwoord

Ik ben het helemaal eens met het idee. Overigens is het hoogspanningsgeval dat ernaast staat (ook van Liander?) zo mogelijk nog lelijker. Ook daar zou beplanting kunnen helpen, al zal die hier waarschijnlijk wat op afstand moeten staan.

Antwoord

Hallo Edita. Wat fijn dat je dit bericht op Mijn Wijkp[lan plaatst. Ik heb hier al eens zonnebloemen voor gezet om niet tegen dat lelijke ding aan te kijken. Veel reacties daarop van mensen die de bloemen mooi vonden, Een rek met klimop is een goed idee. Of rododendrons - die geven ook nog wat extra kleur en dan is het stuk grond voor het huisje ook meteen begroeid en geen poepplek voor honden meer.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-05-2018