Spelen en ontmoeten in het Jozef van Hövellpark

Beste bewoner(s),

Er wordt hard gewerkt om van de wijk Hof van Holland uw thuis te maken. Midden in de woonwijk ligt een oude kersenboomgaard, het Jozef van Hövellpark. Dit park moet straks ruimte gaan bieden aan natuur, kunst en cultuur, bewegen, ontmoeten, kleinschalige evenementen en spelen. We willen huidige en toekomstige bewoners graag uitnodigen om mee te denken over de inrichting van speel- en ontmoetingsplaatsen in de oude boomgaard. Dat doen we tijdens een aantal inloopweken. In deze brief leest u daar meer over.

Hoe kunt u meedoen?

In de periode van 19 maart tot en met 6 april bent u op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur welkom in het Waalsprong Informatiecentrum (Giorgio Vasarisstraat 51). Gedurende deze periode vragen we u, als (toekomstige) bewoner(s), om uw wensen en ideeën voor de inrichting van de speel- en ontmoetingsplaatsen in de oude boomgaard met ons te delen. Op de kaartjes hieronder ziet u waar de oude boomgaard is gelegen en in welk deel van het park de speel- en ontmoetingsplaatsen komen.

Voor wie zijn de middagen?

We zijn extra benieuwd naar de mening van jonge bewoners. We bouwen namelijk graag een speelplek waar zij met veel plezier naartoe gaan. Tijdens de middagen is er dan ook veel ruimte voor creativiteit van deze jonge groep bewoners. Zelf tekenen, ontwerpen, stickers plakken, stemmen, het mag allemaal. Onze medewerkers helpen ze daar graag bij.

Waar mag u over meedenken?

We willen graag weten op welke manieren mensen graag willen spelen en ontmoeten. Denk daarbij aan klimmen, springen, glijden, zwaaien, draaien etc. Daarnaast zijn we benieuwd hoe we van deze plekken ook fijne ontmoetingsplaatsen kunnen maken. Er is dus veel ruimte voor uw ideeën.

In het Jozef van Hövellpark zal een paar weekenden per jaar ook ruimte worden gegeven aan kleinschalige evenementen, zoals een theatervoorstelling, een biertuin met muziek, kinderspeelmiddagen, een markt of een wijkfeest. De locatie wordt nu ook al af en toe gebruikt voor kleine voorstellingen tijdens Festival De Oversteek. We horen graag of u hier ideeën voor heeft.

We moeten daarbij wel rekening houden met verschillende belangen, beleid, wet- en regelgeving en beperkingen in de beschikbare ruimte en budget. Het kan dus zijn dat sommige ideeën niet kunnen worden uitgevoerd.

Wat gebeurt er met de verzamelde ideeën?

  1. Gedurende drie weken, tot en met 6 april, verzamelen we ideeën over de inrichting van de speel- en ontmoetingsplekken in het Jozef van Hövellpark.
  2. De gemeente onderzoekt de verzamelde ideeën. We bekijken welke ideeën technisch en financieel haalbaar zijn.
  3. De gemeente kiest een invulling waarin zo veel mogelijk van de ideeën van bewoners terugkomen. Aan de hand daarvan worden twee ontwerpen gemaakt.
  4. De voorgestelde ontwerpen plaatsen we op MijnWijkplan. U krijgt dan de mogelijkheid om te stemmen. Stem op jouw favoriete voorstel! U kunt zowel via MijnWijkplan als fysiek bij het Waalsprong Informatiecentrum stemmen.
  5. Het ontwerp wordt gerealiseerd. We kunnen op dit moment nog niet zeggen wanneer dit precies zal zijn.

Kunt u niet komen op de voorgestelde data maar wilt u wel meedenken?

Geen probleem. U kunt tot en met 6 april uw reactie ook digitaal met ons delen via waalsprong@nijmegen.nl

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u contact met ons opnemen door te mailen met omgevingsmanager Manja Buijen. Zij is te bereiken via waalsprong@nijmegen.nl t.a.v. Het Jozef van Hövellpark.

 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Mooi initiatief! Vanuit de Groengroep Wolfskuil willen we dit graag extra ondersteunen. Op dinsdag 5 maart delen we €500 uit aan mensen om hun wijk te vergroenen. Doen jullie mee? Het evenement vindt plaats bij Gezellig Nijmegen, Ganzenheuvel 56 van 19:00 tot 21:00. Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buurtvergroeners-820138465227?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=ebdsshcopyurl

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-02-2024