Minister Elandstraat/Daalseweg

Op woensdag 23 november 2022 zijn wij in gesprek gegaan met buurtbewoners over de nieuwe invulling van de speelplek aan de Minister Elandstraat/Daalseweg.  Hierop volgend konden er ideeën en reacties worden achterlaten hier op mijnwijkplan.nl. Wij willen alle bewoners die met ons mee hebben gedacht bedanken voor de betrokkenheid.

 

Inmiddels hebben we alle ideeën, wensen en mogelijkheden verzameld en verwerkt in een schets. De kinderen kunnen straks met de voetjes van de vloer, klimmen op een klimboom, winkeltje spelen bij de paaltjes en zoals belooft komt er geen bankje. Zo zorgen wij ervoor dat dit een plek blijft voor kleine kinderen uit de buurt. Hier kunnen ze met elkaar spelen onder de vier mooie bomen in een groene(re) omgeving. De wortels van de bomen liggen aan de oppervlakte en daarom kunnen we en mogen we niet ver de grond in boren. Dat is wel nodig voor het plaatsen van speeltoestellen. Wij vinden het dan ook jammer dat we om  deze reden niet kunnen ingaan op het verzoek voor een kleine glijbaan.

Wij zijn erg benieuwd wat u en de kinderen uit de buurt hiervan vinden en daarom kunt u tot 31 maart 2023 een reactie achterlaten onder dit bericht.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Beste Jolande, Een goed initiatief om de speelplaats op te frissen, dat waarderen we zeer. De locatie lijkt me echter niet geschikt voor het idee. Er staan een aantal grote platanen, die altijd veel blad en groenafval geven eronder. Ook is het er daardoor erg donker en lang nat. Een dergelijk microklimaat gaat niet samen met een semi onverharde ondergrond, en boomstronken. Gras zal zich er slecht ontwikkelen en schors of houtsnippers met het bladafval is na 2 seizoenen een zeer vieze ondergrond. Denk ook aan de vele honden en katten. De speeltuin is nu met zijn glijbaan echt iets voor de kleine kinderen. Onze dochter van 2,5 gaat er graag van de glijbaan, en doet dat ook al vanaf dat ze 9 maanden was. Verder is de speeltuin de reguliere looproute voor heel veel voetgangers, zorg dus voor een verhard direct pad. Tot slot zien we graag een fraaie glijbaan, wat klim en klautertoestellen, een knikkerbaan is leuk, maar gaarne op een fraai zijnde en blijvend frisse ondergrond.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-03-2023