Hegdambroek: veilige ontmoetingsplek mét speelgelegenheid voor de kinderen.

Ik heb begrepen dat de Gemeente Nijmegen alleen nog invulling wilt geven aan een groene sportieve (natuur)speeltuin. Hierbij denk ik aan klimmen, kruipen, glijden, schommelen, balanceren etc.

De speelweide in de Hegdambroek is een zeer geschikte en geliefde plek waar al jarenlang gebruik van wordt gemaakt. Helaas is de speeltuin kort geleden weggehaald. Deze wordt dan ook enorm gemist! Gelukkig is het wijkplan er om hier een mooie nieuwe invulling aan te geven.  

Ik kan niet wachten om de kinderen weer een sprint te zien trekken naar deze speelweide zodat ze daar plezier kunnen maken, hun energie kwijt kunnen en samen kunnen spelen.

De tafeltennistafel is een mooi idee voor een wijkcentrum maar niet voor deze speelweide. Jongeren, die niet meer willen spelen, gaan hier op hangen en zitten en dat is juist niet gewenst.

Gemeente Nijmegen, laten we er samen weer een mooie invulling aan geven voor de kinderen!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Ik ben blij dat hier op een rustige plek waar geen hangjongeren zijn de tafeltennistafel geplaatst is. Er zou wel iets mogen komen voor hele kleine kinderen. Een veldje verder achter de 17e straat is het spelen voor de iets grotere jeugd tot 6 jaar geregeld

Antwoord

En waar moeten de allerkleinste heen

Antwoord

Een groene (natuur)speeltuin kan juist ingericht worden met klimmen, kruipen, glijden, schommelen, balanceren etc. voor alle leeftijden. Het is juist de bedoeling dat de kleintjes hierbij aan kunnen sluiten, niet alleen de oudere kinderen.

Antwoord

Er komen meer jonge gezinnen met kleine kinderen opa's en oma's passen op kleinkinderen de leeftijd is van 0 tot 4 wat kunnen ze doen op alleen een stuk gras

Antwoord

Denk hierbij ook aan kinderen met een beperking, die een verharde ondergrond nodig hebben en toegankelijke speeltoestellen om mee te kunnen doen.

Antwoord

Het idee om op die locatie een veilige ontmoetingsplek met speelgelegenheid voor kinderen te maken lijkt mij een heel goed idee. Zelf heb ik 2 dochters van 8 en bijna 6 jaar. Zij spelen zolang het niet regent bijna altijd buiten en zijn veel op deze locatie te vinden. Ik ben het zeer eens met de mening van Mw. Westland. Alleen een tennis/pingpong tafel lijkt mij niet handig. En eerlijk gezegd, wie speelt er anno 2024 nog tafeltennis buiten? Dit wordt mijns inziens een uitnodigende plek voor hangjongeren die tot s’avonds laat (vooral in de zomer) daar hangen. In de hegdambroek wonen veel jonge kinderen en gezien de vergrijzing in de buurt, zullen er in de toekomst steeds meer jonge gezinnen komen wonen.

Antwoord

Daar wordt inderdaad alleen hang jongeren gezien en kleine kinderen of kleinkinderen van opa 's en oma s onder de vier kunnen niet pingpongen wat kunnen de kleintjes daar doen

Antwoord

Laat ze ook wat plaatsen voor kinderen van 0 tot 4

Antwoord

Geweldig idee en mooi plan voor een perfecte locatie.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 30-01-2024