"Ontmoetingsplekken Hegdambroek"

Omschrijving:
Omdat de huidige speeltuintjes worden verwijderd wordt dit wijkplan bedacht/opgesteld. Als buurtbewoners met kindjes hebben we een groot belang bij het behouden van veilige speelplekken voor onze kindjes rondom onze huizen. Plekjes waar ouders hun kindjes vrij kunnen laten om te spelen, kindjes kunnen leren met deze vrijheid om te gaan en ouders en kindjes elkaar kunnen ontmoeten. Ook is dit wijkplan bedacht om verwaarlozing van de huidige speelplekken die verwijderd worden tegen te gaan. 

Wens: fijne veilige ontmoetingsplekken mét speelgelegenheid voor de kinderen. 

Uitnodiging aan gemeente Nijmegen: samen in gesprek gaan over de invulling van de huidige speeltuintjes in de Hegdambroek. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Fijn dat jullie met ons meedenken.

We gaan dit idee intern bespreken en maken hierna graag een afspraak met jullie om op locatie te kijken naar de mogelijkheden.
Zou u uw contactgegevens willen mailen naar: wijkregisseurlindenholt@nijmegen.nl?

Alvast bedankt!

Reacties

Ik sluit me aan bij dit idee. Het zou fijn zijn als er zo snel mogelijk een gesprek plaatsvindt met de bewoners waarbij de gemeente meedenkt over de ideeën van bewoners over de inrichting van hun omgeving. Jammer dat er al speeltoestellen weggehaald zijn blijkbaar zonder goed overleg met de bewoners. Communiceren via een website als dit vind ik geen goed idee. Het kan zoveel gemakkelijker. Theo de Rouw, HDB 1109.

Antwoord

Ik ben het hiermee eens! Zo is de speeltuin achter onze huis is weggehaald, met de baskelbalnet waar veel gebruik van werd gemaakt en waar vele kinderen spelen. Hier zijn alleen goaltjes en een bankje achtergelaten waar nu veel hangjongeren komen in de nacht en gaan blowen en roken. Zo is de gehele omgeving onveilig geworden voor kleine kinderen die zulke dingen zien en vinden op de grond! Een nieuwe speeltuin voor de kinderen is nodig.

Antwoord

Nog even dit: Laat de nieuwe picknictafel staan!

Antwoord

Ik ben het volkomen eens met Connie Brand. Mocht het speeltuintje aan de 21ste straat toch verdwijnen maak er dan géén hondenuitlaat/speelplaats van maar zet er groen en bomen voor in de plaats dan blijft het toch toegankelijk voor kinderen om er te spelen.

Antwoord

Ik begrijp dat de speelmogelijkheden geconcentreerd worden rond de kinderboerderij en de kleine speeltuintjes verdwijnen. Dit lijkt mij geen goed idee. Juist voor hele jonge kinderen is het van groot belang om veilig dicht bij huis te kunnen spelen met een grote mate van sociale controle door bewoners. Ik steun volmondig de wens.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 27-10-2023