Spelen, bewegen en ontmoeten in Hegdambroek

Inrichting van de speelplekken

Gemeente Nijmegen heeft samen met haar bewoners de Omgevingvisie opgesteld. Hierin staat dat we een aantrekkelijke en groene buitenruimte realiseren die uitnodigt tot spelen en ontmoeten. We streven ernaar om van een aantal speelplekken in de wijk centrale, groene ontmoetingsplekken voor jong en oud te maken. Bewoners zijn het eens met dit plan. Dit blijkt uit een onderzoek onder het Nijmeegse stadspanel. Naast deze zogenoemde groene sociale knooppunten willen bewoners dat de kleinere speelplekken voor de kinderen van 0 t/m 5 jaar in de toekomst groener en natuurlijk worden ingericht. Meer informatie over de omgevingsvisie en dit onderzoek vind je onder documenten. De gemeente neemt de resultaten van het onderzoek in de toekomst mee bij het (her)inrichten van speelplekken.

We gaan aan de slag in Hegdambroek

Het afgelopen jaar ontving de gemeente een aantal wensen via Mijn Wijkplan over spelen en ontmoeten in Hegdambroek. Ook bleek de inspectie van de speelplekken in Hegdambroek dat de speeltoestellen niet meer veilig zijn en dus verwijderd moeten worden. Daarnaast moet ook de waterspeelplaats vervangen worden.

Deze ontwikkelingen zijn goede redenen om een nieuw plan te maken voor spelen, bewegen en ontmoeten in Hegdambroek. Het plan kijkt dus niet naar de plekken apart, maar naar de samenhang van de inrichting voor de hele wijk. Het kan dus zo zijn dat een aantal plekken een andere functie en inrichting dan nu, dit geldt dus ook voor de verschillende pleintjes in de buurt. Zo komt er een grote centrale speel- sport- en ontmoetingsplek rondom de (nieuwe) waterspeelplaats en een aantal andere, kleinere, speelplekken zullen opnieuw ingericht worden tot groene ontmoetingsplekken. Daar kan natuurlijk ook weer gespeeld worden maar zullen we wel afscheid gaan nemen van de meeste speeltoestellen.

Wat gaan we doen? 

Het afgelopen jaar hebben we met kinderen uit Hegdambroek gesproken om te kijken hoe er in uw wijk wordt gespeeld. Hiermee maken we een totaalplan voor de wijk, hierover wordt u nog geïnformeerd. Op de kleinere speelplekken vindt op 1 december een bijeenkomst plaats met omwonenenden. Ook hiervoor worden zij nog uitgenodigd. Kunt u hier net bij aanwezig zijn, vul dan voor 5 december de online vragenlijst in : https://nl.surveymonkey.com/r/Hegdambroek

Update dd 22 november 2021: we zijn nog druk bezig met de ontwerpen voor de speelplekken. Daarom zijn ze nu nog niet online beschikbaar. Wilt u op de hoogte worden gehouden hierover, meldt u dan aan als deelnemer. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

ik wil dit idee graag delen met leden van een whatsapp groep maar is dat mogelijk?

Antwoord

Dit kan het beste door te verwijzen naar : www.nijmegen.nl/lindenholtnaarbuiten.Ook graag aandacht voor de enquete over de speelplekjes in Hegdambroek: https://nl.surveymonkey.com/r/Hegdambroek Bedankt !

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-11-2021