Vervangen bruggen Dukenburg | Geologenstrook & park Staddijk

Wat gaan wij doen
De gemeente Nijmegen gaat 2 bruggen plaatsen in park Staddijk die gemaakt zijn van hout uit de vorige bruggen. Alleen de goede delen van de oude bruggen worden hergebruikt. In de Geologenstrook komt een brug die gemaakt is van hergebruikt hout en nieuw hout. Alle 3 de bruggen zijn daardoor duurzaam. De architect van Arc2 architecten en de bruggenbouwer Meerdink Bruggen zorgen ervoor dat de bruggen er ook mooi uitzien. Alle bruggen zijn getest op veiligheid.

Dit project is ook een pilot. Diverse organisaties waaronder Rijkswaterstaat, de Rijksdienst van Ondernemend Nederland en belangengroepen Centrum hout kijken mee met dit project. Mogelijk nemen zij onze aanpak in de toekomst over.

De bruggen en het ontwerp
De bruggen in park Staddijk en de Geologenstrook bouwt de bruggenbouwer met het goede hout uit de oude bruggen en met nieuw hout. Hierbij let hij erop dat er zo min mogelijk co2 en stikstof vrij komt. Deze bruggen zijn schoongemaakt en gecontroleerd op veiligheid.

Er is een nieuw ontwerp voor de brug in de Geologenstrook. Het ontwerp is aangepast nadat er bevers ontdekt waren. Links bovenaan de pagina zie je de foto's van het nieuwe ontwerp. Het ontwerp is aangepast nadat er bevers ontdekt waren op de plek waar het bouwteam de brug wilde plaatsen. De houten brug komt op exact dezelfde locatie als de oude brug. Bij het ontwerp heeft de architect zich laten inspireren door de situatie.

Planning
De werkzaamheden aan de bruggen in park Staddijk zijn van 21 september tot en met 11 december 2020. De bruggen zullen er tijdelijk niet liggen, waardoor u moet omlopen.

De werkzaamheden vinden niet plaats in het broedseizoen. De brug in de Geologenstrook (Van Schuylenburgweg) wordt na verwachting geplaatst op dinsdag 23 februari 2021.
Vanaf dat moment kunt u de brug weer gewoon gebruiken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar Actief op 19-11-2020
Gepromoveerd naar In uitvoering op 14-09-2020
Idee is ingestuurd op 16-06-2020