Asfalteringswerkzaamheden Woenderskamp

Tussen 3 oktober en 5 november 2022 vinden er werkzaamheden plaats in de wijk Woenderskamp. De firma Gebroeders Van Venrooij b.v. asfalteert dan in opdracht van gemeente Nijmegen verschillende wegen in de wijk. Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen die worden genomen.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit het frezen van bestaand asfalt,  het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt en het aanbrengen van belijning. Tijdens de werkzaamheden worden verschillende wegen geasfalteerd. Het gaat om de Italiëstraat, de Michelanchelostraat, de Giorgio Vasaristraat en het Sandro Botticellihof. Door de asfalteringswerkzaamheden krijgen deze straten nu hun definitieve inrichting.

 

Verkeersmaatregelen en omleidingen

Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren worden wegen tijdelijk geheel of gedeeltelijk afgesloten. De werkzaamheden bestaan uit twee fases:

 

  • Week 40 en 41 Voorbereidende werkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt niet gestremd.
  • Week 42 t/m 44 Verschillende wegen worden tijdelijk afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld en er worden verkeersregelaars ingezet om de wijk bereikbaar te houden. Omleidingen staan met borden aangegeven.

 

Italiëstraat

Gedurende de  werkzaamheden blijft de Italiëstraat  ter hoogte van de Griftdijk Noord afgesloten voor al het verkeer in verband met de aanleg van de rotonde.

 

Week 40 t/m 42:  De Italiëstraat is bereikbaar via de Graaf Alardsingel. De ventwegen blijven toegankelijk.

 

Op zaterdag 22 oktober is de Italiëstraat dicht in verband met freeswerkzaamheden.

 

Week 43: Op de weg geldt een halve rijbaanafzetting. De ventwegen blijven toegankelijk.

 

Week 44: De weg is afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van bestemmingsverkeer. Aanwijzingen worden ter plaatse gegeven.

 

Michelangelostraat

Week 40 en 41: Op de weg geldt een halve rijbaanafzetting waardoor er tijdelijk een eenrichtingsweg ontstaat. Alle opritten blijven toegankelijk. Parkeren in de straat is tijdelijk niet mogelijk.

 

Week 42 en 43: De weg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Opritten langs de weg zijn tijdelijk niet bereikbaar. De stoepen blijven toegankelijk.

 

Week 44: Geen maatregelen. Wel hinder in verband met werkzaamheden Italiëstraat.

 

Giorgio Vasaristraat

Week 40 en 41: Op de weg geldt een halve rijbaanafzetting waardoor er tijdelijk een eenrichtingsweg ontstaat. Alle opritten blijven toegankelijk. Parkeren in de straat is tijdelijk niet mogelijk.

 

Week 42 en 43: De weg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Opritten langs de weg zijn tijdelijk niet bereikbaar. De stoepen blijven toegankelijk.

 

Week 44: Geen maatregelen. Wel hinder in verband met werkzaamheden Italiëstraat.

 

Sandro Botticellihof

Week 40 t/m 44: De fiets- en voetpaden worden geasfalteerd. Dit heeft geen gevolgen voor de parkeergelegenheid.

 

Waaijenstein

Week 40 t/m 42: Verkeer richting Woenderskamp wordt omgeleid via de Plautilla Nellistraat in verband met de gedeeltelijke afsluiting van de Michelangelostraat. Uitrijden kan via de Plautilla Nellistraat en inrijden is mogelijk via de Michelangelostraat.

 

Week 43 en 44: De fietsbrug bij de Michelangelostraat wordt afgesloten in verband met werkzaamheden aan de Michelangelostraat en de Italiëstraat. Fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer worden omgeleid via de Notensteinstraat en de Griftdijk Noord.

 

Basisschool en KION Kinderopvang De Boomgaard

Blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar voor al het verkeer via met borden aangegeven omleidingsroutes.

 

Bus- en hulpdiensten
Buslijn 331 zal in week 42, 43 en 44  een alternatieve route rijden. De bushalte 'Lent, Italiëstraat' wordt vervangen door de halte 'Lent, Dijkstraat'. Meer informatie over de bus kunt u vinden op de pagina ‘storingen en omleidingen’ van busmaatschappij Breng.

Alle woningen blijven ten alle tijden bereikbaar voor hulpdiensten zoals brandweer en ambulance.

 

Afval

Afval kan tijdens de werkzaamheden worden aangeboden op de gewoonlijke ophaaldagen op de plaatsen die daar voor zijn bedoeld. Indien de ophaalplek tijdelijk niet bereikbaar is voor de afvaldiensten, verzorgt de aannemer de verplaatsing van de afval naar een plek die wel bereikbaar is. 

 

Defecten openbare verlichting

De afgelopen weken hebben wij verschillende meldingen binnengekregen van bewoners over kapotte verlichting in de wijk. Met Liander en de aannemer wordt er hard gewerkt om deze defecten zo snel mogelijk te herstellen. Wij bedanken alle bewoners die in de afgelopen weken de moeite hebben genomen om de storingen in de straatverlichting te melden via de Meld- en Herstelapp. Wij hopen intussen op uw geduld en op begrip voor de overlast die de donkere wijk en de werkzaamheden met zich meebrengen.

 

Volop werkzaamheden in Nijmegen Noord

De afgelopen maanden zijn er veel werkzaamheden geweest in Nijmegen Noord. We begrijpen dat deze werkzaamheden en de bijbehorende verkeersmaatregelen tot onduidelijkheid en overlast hebben geleid. Nijmegen Noord is een stadsdeel dat nog volop in ontwikkeling is. Dat betekent dat er regelmatig werkzaamheden zijn in het gebied. Ook in de toekomst zal het voorkomen dat werkzaamheden stremmingen of afsluitingen veroorzaken. Samen met de aannemer doen we er uiteraard alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.

 

We hopen daarom op uw begrip en geduld voor de situatie. Wij proberen u als inwoner altijd zo goed mogelijk te informeren. Wij nodigen u daarom ook van harte uit om contact met ons op te nemen als u suggesties heeft over hoe wij dat beter kunnen doen.

 

Contact

Tijdens de werkzaamheden kunt u onveilige situaties en problemen met de bebording, bijvoorbeeld omgewaaide borden of borden die verkeerd staan, melden bij René Jongen: r.jongen@nijmegen.nl of Marco Andeweg: andeweg@vanvenrooij.nl. Ook met overige vragen over de werkzaamheden kunt u contact met hun opnemen.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wat een ongelofelijk drama om de wijk in en uit te komen. Vanmorgen praktisch onmogelijk om de Plautilla Nellistraat te bereiken of uit te komen. Werkelijk alle wegen afgesloten of geblokkeerd door wachtende vrachtwagens voor de werkzaamheden. Kan moeilijk begrijpen dat er gedurende deze afsluitingen slechts 1 toegangsweg is.

Antwoord

Beetje jammer dat er ronkende generatoren langs het appartementen complex Waaijenstein worden geplaats voor de tijdelijke verlichting, er zijn ook stille varianten of nog veel milieu vriendelijker sluit de lampen op het bestaande elektriciteit netwerk aan

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-09-2022