Vergroening Landbouwbuurt

Ingeklemd tussen muntweg, groenestraat en het spoor kan de Landbouwbuurt   wel wat openbaar groen gebruiken. Een aantal perken met bloeiende en/of wintergroene planten zou de buurt sieren en de leefbaarheid vergroten.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Budget voor aanleg plantvakken

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

De initiatiefnemer en het participatieteam (Johan en Gerrie) hebben gisteren een afspraak gehad over de concrete uitvoering.

De initiatiefnemer inventariseert wie welk plantvak wil adopteren. Daarna kunnen we tot realisatie overgaan, als het weer het nog toelaat.

Op 1 september, dag van de Landbouwbuurt, wordt geinventariseerd wie welk nieuw te maken plantvak wil onderhouden. Daarna volgt een zaterdag in oktober om de plantvakken te maken. Eerder planten kan niet ivm het weer.

Mijn collega groenopzichter en ik hebben met de initiatiefnemer en anderen in de wijk rondgelopen om te bekijken waar het groener kan. We komen binnenkort met een vergroeningsplan naar u toe.

Reacties

Wanneer worden de nieuwe borders beplant?of kunnen we dit als wijkbewoners gezamenlijk doen? Ik zag dat de grond rondom de bomendie in de perken staan is opgehoogd. Geeft dat geen problemen voor de boom? Ik dacht nl dat dat slecht voor de boom is.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-10-2018

De afgelopen jaren heb ik tot mijn grote ergernis veel groen zien verdwijnen. De voortuinen van veel nieuwe bewoners lijken soms meer op parkeerplaatsen of grafzerken. Heel dom en ook heel jammer. Het is hoogste tijd voor meer groen!

Antwoord

mogelijk kan een groep bewoners worden samengesteld die gezamenlijk de groenvoorziening kunnen onderhouden

Antwoord

Is het mogelijk, zonder schade voor de betreffende bomen, om de boomspiegels te voorzien van een bak rond de boom? Dan kan de grond rond de boom opgehoogd worden en maken de planten, die je er dan in zet meer kans om te overleven. We hebben in de Karnstraat een goed voorbeeld hoe zoiets zou kunnen functioneren en het is vrij eenvoudig te maken met hoge strips met halve houten paaltjes. Ik wil graag zorg dragen voor zo'n boomspiegel of een perk.

Antwoord

Goed initiatief, zoveel steen hier. Hoe meer groen hoe beter!

Antwoord

Goed idee :-) Groen moet je doen!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 05-05-2018