Steun ons idee: Peutervriendelijke speeltoestellen in speeltuin 't Genestetje

Speeltuin 't Genestetje is voor veel jonge ouders een plek om lekker ontspannen met je dreumes of peuter te kunnen spelen. Helaas missen we wat toestellen waar dreumessen en peuters veilig en enigszins zelfstandig zich kunnen vermaken. Wij denken bijvoorbeeld aan kleine glijbanen, lage klimtoestellen, kruiptunnels, fietsbaantje etc. Er is een fantastische zandbak met een modderbaan, maar de waterpomp lijkt niet altijd te werken. Vorig jaar zijn een aantal speeltoestellen vervangen, maar de nieuwe speeltoestellen lijken weinig gebruikt te worden.

Ook is het jammer dat de speeltuin al een ruime tijd gesloten is sinds de Corona uitbraak. Nu zelfs de grote pretparken opengaan, lijkt het onseen mooi moment om de speeltuin open te doen. Dan kunnen de kinderen lekker uitrazen in de speeltuin.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Goed idee voor de kinderen en dat had mijn vader ook gewild dat het nog een mooie speelthuin bleef ( me vader werkte in de De Genestetlaan maar helaas is hij nu bijna 2 jaar overleden )

Antwoord

Hee Angelica, wat fijn dat je een reactie plaatst. Misschien zien we elkaar binnenkort in een mooi opgeknapte speeltuin :)

Antwoord

Goed initiatief! Een kleine upgrade en een waterpomp die weer functioneert zou heel mooi zijn! En inderdaad heel jammer dat de wijkspeeltuinen (ook het beetsplein) nog niet open zijn..

Antwoord

Dank je Eva! Laten we hopen dat de speeltuinen zo snel mogelijk open gaan.

Antwoord

Het is een heel fijne en goed bezochte speeltuin waar inderdaad speelmogelijkheden voor de kleinste kinderen welkom zijn. En een corona-vriendelijke inrichting is daar goed mogelijk begrijp ik uit Nuso-richtlijnen https://www.nuso.nl/wp-content/uploads/2020/05/NUSO_Advies-speeltuinen_17-mei.pdf

Antwoord

Hoi Dirk-Jan, bedankt voor je reactie. De speeltuin lijkt me ook zeker geschikt. Nu nog leuk spelmateriaal voor de allerkleinsten. Ik verwacht je dan wel te zien daar met je kleinkind, gezellig!

Antwoord

Speeltuin het genestetje was vroeger een mooie nette speeltuin met heel veel leuke speeltoestellen .en er werd heel veel leuke activiteiten met de kinderen gedaan. nu de dag word de speeltuin eens niet goed bij gehouden de gras staat zo hoog vind het echt niet kunnen . Glijbanen die weg worden gehaald . En er 1 kleine voor terug word geplaatst . Speeltuin is zwaar achteruit is gegaan wat heel jammer is want ik kwam er graag en nu dat ik zelf een dochtertje van 3 heb wil ik haar daar ook heel graag met plezier laten spelen

Antwoord

Hoi Kim, bedankt voor je reactie! Ik zag vanochtend dat er onderhoud werd gepleegd in de speeltuin. Ook hebben ze rode pijlen bij de ingang op de grond geplakt. Hopelijk gaat de speeltuin snel open!

Antwoord

Geweldig idee. Voor de leeftijd van de peuters ontbreekt het spelmateriaal. Daarnaast een plek voor ouders om elkaar te leren kennen zodat ze uiteindelijk van elkaar gebruik kunnen maken. Samen maken mensen de buurt. Dus ik hoop dat het idee door velen gedragen wordt.

Antwoord

Bedankt voor je reactie Brigitte! Het zou leuk zijn als de speeltuin weer een ontmoetplek wordt in onze buurt.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 27-05-2020