Speeltoestellen peuters

Aan het einde van de Dukaatstraat, richting de Slotenmaker de Bruineweg, is een klein pleintje met twee wipkippen en een bankje. 

Graag zouden wij daar enkele andere speeltoestellen voor dreumessen & peuters aan toegevoegd zien. Bijvoorbeeld een kleine glijbaan, een peuterschommel, een speelhuisje of een lage balk om overheen te lopen. Ideeën en mogelijkheden genoeg, de ruimte is er! Een mooie kans om de motoriek te stimuleren en de kinderen op een veilige plek lekker buiten te laten spelen. 

Tussen de Dukaatstraat en het Goffertbad in, achter de huizen, ligt een mooie speeltuin. Deze is echter alleen geschikt voor oudere kinderen. 

Aangezien er veel nieuw bloed is geboren afgelopen jaar in de straat, is dit een mooie kans om het pleintje met de wipkippen op te knappen en uit te breiden. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dit idee is inmiddels uitgevoerd.

U heeft diverse likes opgehaald. Zijn jullie bezig met het maken van een plan voor inrichting van het pleintje?

Beste initiatiefnemer, Nieuwe deelnemers hebben zich voor dit idee aangemeld. Om deze reden blijft dit idee nog op Mijnwijkplan staan. Hopelijk worden er veel nieuwe likes aan dit idee gegeven. Succes!

Beste initiatiefnemer, om uw wens uit te voeren is het belangrijk dat er draagvlak is voor het idee. Op dit moment is heeft uw idee onvoldoende likes en/of reacties om verder uitgewerkt te worden. Om deze reden zal uw wens twee weken na dit bericht gearchiveerd worden. Denkt u dat er wel draagvlak is voor de wens? Vraag uw buurtgenoten dit te laten weten via MijnWijkplan.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 04-01-2021

Hallo allemaal, Even een update. Ondanks het coronavirus staat dit plan niet stil, al vertraagt het wat. Ik heb regelmatig contact met Anne-Marie over het plein. We hebben heen en weer gemaild met een mogelijke indeling, en hebben nu het volgende idee liggen:

Antwoord

Achter de huizen van de Dukaatstraat (richting het zwembad) is een speelveld voor oudere kinderen. Dit veld is dusdanig groot dat er nog makkelijk enkele peuterspeeltoestellen bij passen. Een ouder kan dan bijvoorbeeld met een kind van 3 en 5 naar dezelfde speelplaats. Daarmee kunnen we het pleintje helemaal opnieuw inrichten. Met het beleid van de gemeente om stenen uit te wisselen met groen ( https://www.debastei.nl/nl/onderwijs/operatie-steenbreek ) is er veel mogelijk om de uitstraling te verbeteren en er meer een ontmoetingsplek van te maken. Door heel Nijmegen heen zijn voorbeelden van zulke steenbreek operaties te vinden. Hier werkt de gemeente dus graag aan mee.

Antwoord

De vraag is of wij hier zelf een leuk plan voor kunnen bedenken. Bijvoorbeeld met een gazon en wat planten als omheining, een bloementuin, moestuintjes of grote plantenbakken die wij zelf onderhouden. Wat lijkt jullie een leuke invulling voor het pleintje? Hoe meer reacties hoe beter!

Antwoord

Sorry voor de vele berichten, het systeem ondersteund een lang bericht niet...

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 30-06-2020

Een heel goed idee, het pleintje is overzichtelijk en zeer geschikt voor de allerkleinsten, mijn kinderen hebben erg veel gespeeld en nu kom ik er weer met hun kinderen. Een kleine glijbaan , gekleurde staptegels, houten stammetjes om op te zitten, klimmen, genoeg mogelijkheden

Antwoord

Wat een goed idee. Het lijkt mij alleen niet te lukken om het hartje te liken.

Antwoord

Speeltoestellen voor kleuters van hout, meer groen en een veilige omheining zou geweldig zijn. Dat maakt het voor de kinderen en ouders aantrekkelijk om er naar toe te gaan.

Antwoord

Hallo, we zijn zeker nog met de planning bezig. We willen de speelplek weer aantrekkelijk maken voor peuters, maar ook voor de overige omwonenden die geen peuters hoeven te vermaken. Graag zou ik een schets delen, maar dat kan hier helaas niet. Daarom maar omschreven: Om de uitstraling te verbeteren (minder beton) lijkt het ons leuk om er meer groen neer te zetten, bijvoorbeeld tussen en rondom de betonblokken (klimop? Haagjes? Andere bosjes?) eventueel zouden we het fijn vinden om deze blokken geheel te vervangen voor houten palen als hek. Met een hek zouden spelende kinderen niet zomaar de weg op kunnen rennen. Voor de peuters zou, zoals Lieke al opperde een schommel en glijbaan (het liefst uit een houten constructie) erg leuk zijn. Wat denken jullie hierover? Heb je een mooie toevoeging of juist een aanmerking? Laat dat hieronder vooral horen. Donderdag 12 maart om 17.30 zal ik in de speeltuin zijn om ideeën uit te wisselen. Groetjes, Helen, Thijs en Judith

Antwoord

Dag Judith, Wat fijn dat jij/ jullie dit verder hebben opgepakt! Het was mij helemaal ontschoten.. Hopelijk gaat het zo alsnog van de grond komen. Ik moet donderdagavond werken helaas, dus kan dan niet aansluiten. Als je aanbod nog staat om een keer langs te komen, dan bel ik voor donderdag nog even bij je aan (samen met mijn peuter ;)). Groetjes Lieke

Antwoord

Dag Lieke, leuk! Jullie zijn van harte welkom :). Woensdag en donderdag werk ik grotendeels thuis, heb je dan gelegenheid om langs te komen?

Antwoord

Hoi, Morgen eind van de ochtend /begin van de middag kan ik even langskomen! Is dat oké?

Antwoord

Eindelijk meer mensen die hetzelfde hierover denken. Mooi plekje, maar inderdaad jammer dat het er minder aantrekkelijk uit ziet. Ik stem mee!

Antwoord

Hallo Lieke en Judith, heel goed idee om het pleintje veilig en kindvriendelijk te maken met leuke speeltoestellen. Mijn zoon is nu al wel 26, hij heeft een heel leuke jeugd op het pleintje gehad. Veel met de ouders van jonge kinderen georganiseerd bv circus, stoepkrijten, disco, vuurkorfen, Ik woon op 85, groetjes Dorothy Span

Antwoord

Leuk idee Lieke! Als aanvulling hierop: eventueel wat meer groen (vooral op en rondom de betonblokken) om het er wat aantrekkelijker uit te laten zien. Zin om hier samen werk van te maken?

Antwoord

Dag Judith. Leuk dat je enthousiast bent! Ik heb bericht ontvangen dat er te weinig 'likes' zijn voor dit idee en dat er dus niets mee gaat gebeuren. Maar wie weet kunnen we samen toch nog iets voor elkaar krijgen bij de gemeente? Groetjes Lieke

Antwoord

Dag Lieke, bedankt voor je antwoord. Ik ben inderdaad erg enthousiast over je initiatief, en heb het idee dat er wel meer mensen zijn die dit een goed plan vinden (meer likes). Als je het met mij wilt bespreken bel dan gerust aan, ik woon op nr 73. Groeten Judith

Antwoord
Idee is ingestuurd op 07-12-2018