Speeltoestel Spieghelhof

Op de speelplek aan de Spieghelhof komt er één speeltoestel bij. Tot 31 maart 2024 kon u uw voorkeur doorgeven hier op mijn.wijkplan.nl. Heeft u dit gedaan? Dan willen wij u bedanken voor uw betrokkenheid. 

Optie 1 heeft duidelijk de voorkeur gekregen en dit toestel gaan we bestellen.

Als alles volgens planning verloopt staat het nieuwe speeltoestel begin juni 2024 op de speelplek aan de Spieghelhof.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Hier ook de voorkeur voor optie 1

Antwoord

Optie 1

Antwoord

Wij vinden optie 1 het leukste!

Antwoord

Optie 1 :-)

Antwoord

Ik stem voor optie 1

Antwoord

Hier ook de voorkeur voor optie 1

Antwoord

Hier ook de voorkeur voor optie 1!

Antwoord

Sara en Tijn vinden optie 1 een leuk idee!

Antwoord

Hier gaat ook de voorkeur uit naar 1.

Antwoord

Wat mij tegen staat is dat jullie bij de Brederostraat een speeltoestel weghalen dat geschikt is voor de jongste kinderen. En kinderen met een beperking zoals ik die een heb. 90% van de speeltoestellen hebben voor deze kinderen veel te steile en moeilijk opgangen zoals touwladders, steile trappen, stangen, noem maar op. De kleinste kinderen hebben trapjes nodig om boven te komen. Als ze eenmaal boven zijn is het valgevaar groot door gebrek aan bescherming. De toestellen die jullie nu voorstellen staan er genoeg in de buurt. Het zou mooi zijn als de gemeente iets neerzet ter vervanging voor wat je weghaalt aan de Brederostraat. Of nog beter, laat het daar gewoon staan. Het zou Nijmegen ook sieren als er nagedacht wordt over inclusiviteit bij speeltuinen. Mijn kind kan bijna nergens veilig spelen.

Antwoord

Is het dan zo dat huidige toestellen oo de spiegelhof weg worden gehaald? Deze zijn immers juist voor kleine kinderen geschikt. Juist voor iets oudere kinderen is er heel weinig te doen.

Antwoord

Deze blijven (gelukkig) staan. inderdaad ook iets voor de allerkleinste. Hier optie 1

Antwoord

Je kunt dit toestel gewoon uitvoeren met een trapje dat ook voor kleinere kinderen toegankelijk is. Waarom drie type opgangen voor oudere kinderen?

Antwoord

Met je eens Net als de vogel glijbaan Moet ook opeens weg omdat er een 'parkje' komt

Antwoord

De Speeltoestellen die nu in de Spieghelhof staan blijven staan.

Antwoord

Er is dan toch al een glijbaan voor de kleintjes?! En ook nog een babynest schommel, zand etc. Kleine kinderen worden ook groter en daarvoor is de huidige speeltuin gewoon niet echt geschikt. Ik vind het plus dat er juist iets voor hen komt. Inderdaad wel jammer dat andere zoals de papegaai volledig weg gaan.

Antwoord

Als je tussen de 1-2 bent is klimmen hartstikke leuk. Die schommel amper. Mijn reactie vooral, maak het voor beide geschikt door 1 opgang als een trap vorm te geven waar kleinere kinderen ook naar boven kunnen. Twee vliegen in 1 klap. En mijn dochter met beperking kan dan ook er gebruik van maken. Veel inclusiever dus.

Antwoord

Hier voorkeur voor optie 1. Vinden mijn kinderen leuker qau klimmen

Antwoord

Onze kinderen stemmen voor optie 1! Mooi idee.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-03-2024