Hek bij ingang honden losloopgebied en speelplek Spoorkuil.

Het losloopgebied in de Spoorkuil naast de Tollensstraat is in toenemende mate populair bij hondenbezitters. 

Het is een van de weinige gebieden in de omgeving waar honden naar hartelust kunnen rennen en met elkaar spelen. Dat bespaart de bewoners van het Nijeveld en de Hazenkamp vele (auto)ritjes naar veel verder gelegen losloopgebieden. 

Los van het probleem van afval op het talud (lastig op te lossen) is het enige bezwaar van het terrein het feit dat honden kunnen ontsnappen. Menig hondeigenaar heeft al eens doodsangsten uitgestaan omdat de hond de straat in alle enthousiasme op rende. Met name de brede uitgang bij de trap is een groot risico. Vooral ook omdat auto's daar onverantwoord hard de bocht omkomen, ondanks dat het een fietsstraat is geworden. 

Veel hondenbezitters zouden het erg waarderen wanneer bij de ingangen (vooral de ingang bij de trap: die wordt het meest gebruikt) een hek zou komen. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Gereserveerd budget poorten

    In 2019
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Offertes voor het afsluiten van het gebied met poorten zijn opgevraagd. Het gesprek met NS over de mogelijkheden moet nog plaatsvinden. Zij zijn eigenaar van de grond en moeten te allen tijden toestemming geven.

Bedankt voor je idee, fijn dat je betrokken bent bij je woonomgeving. Het hele gebied 'Spoorkuil’ is eigendom van NS. Dit betekent dat we het niet zomaar kunnen afsluiten. Door het gebied af te sluiten krijgt het gebied een ander karakter. Voor het veranderen van het karakter van een terrein en het plaatsen van poorten o.i.d. is toestemming nodig van de eigenaar. U kunt er voor kiezen om hierover contact op te nemen met NS. Desgewenst kan ik u contactgegevens verstrekken. Het gebied wordt op verschillende manieren gebruikt door bewoners. Onder ander om te spelen, te ontmoeten en ook als hondenlosloopgebied. Belangrijk is om deze gebruikers te benaderen met het idee. Draagvlak onder zoveel mogelijk gebruikers is noodzakelijk. Daarnaast wil ik je meegeven dat hondenlosloopgebieden een open karakter hebben en nooit zijn afgesloten of omheind.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 09-12-2019

Fijn als er hekken zouden komen. Ik heb al een keer de dierenambulance moeten bellen.

Antwoord

Dank je wel Anne-Marie voor de feedback. We wachten af!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 11-12-2018