De speelplek aan de Ploegstraat wordt heringericht!

Wij hebben de verschillende feedback punten verwerkt in het ontwerp. Via deze weg delen we met jullie het ontwerp wat wordt uitgevoerd in de wijk.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-10-2023

Leuk dat de nestschommel blijft. Hier maken onze kinderen (4 en 2 jaar) dagelijks veel gebruik van. Jammer dat de diversiteit aan speeltoestellen afneemt. Onze kinderen maken veel gebruik van de schommels en wip. De te plaatsen zwerfkeien, stapstammen en evenwichtsbalk bieden ons inziens een erg eenzijdig speelplezier. Onze kinderen zouden het leuk vinden als de schommel en de wip gehandhaafd blijven of vernieuwd worden. Een klimrek is leuk, maar wat onze kinderen leuker vinden is een klimrek met een glijbaan eraan. Zoals bij het speeltuintje aan de Slotemaker de Bruïneweg of het speeltuintje kruising Hazenkampseweg en Hatertseweg.

Antwoord

Mooi plan, maar: schommels weg is een slecht idee. Ze worden heel veel gebruikt en kunnen goed in de plaats van bijv. de zwerfkeien ( lijkt erg op stapstenen of evenwichtsbalk qua activiteit). Trouwens de huidige schommels staat er nog niet lang en zijn nog in goede staat Ik mis verder de intekening van het tegelpad achterom. Ik neem toch wel aan dat dat zo blijft.

Antwoord

Onze achtertuin komt uit op deze speeltuin. Mijn dochter van bijna 5 zal het klimrek erg waarderen, maar zeer teleurgesteld zijn dat de ‘echte’ schommels weg zijn. Dat is echt haar favoriete speeltoestel. Mocht er mogelijkheid zijn de gewone schommels te behouden, dan erg graag. Op het klimrek na zijn de speelopties veelal op jongere kinderen gericht waardoor het voor haar weinig uitdagend is. Ze is erg atletisch aangelegd.

Antwoord

Erg fijn dat er maar 1 zandbak komt ipv nu 2. Hopelijk blijft de prullenbak bestaan naast het bankje.

Antwoord

Wanneer ik alle plannen bekijk (Dukaatstraat, Ploegstraat, Landbouwstraat) lijkt het alsof er vooral veel wordt weggehaald qua speeltoestellen. Aanvulling met natuurattributen (stapstenen etc) is fijn, maar niet een vervanging in mijn optiek.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-05-2023