De speelplek aan de Dukaatstraat wordt heringericht!

Wij hebben de verschillende feedback punten verwerkt in het ontwerp. Via deze weg delen we met jullie het ontwerp wat wordt uitgevoerd in de wijk.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-10-2023

Op de inspraakavond is door meerdere mensen gewezen op het feit dat er amper sociale controle is bij deze speeltuin. Het ligt niet aan een straat en verscholen achter schuttingen. Geen enkele omwonende heeft zicht op deze speeltuin. In tegenstelling tot het voetbalpleintje aan de Dukaatstraat, dit ligt volop in het zicht en langs een straat waardoor er veel sociale controle is. Vandaar dat door meerdere mensen (waaronder ikzelf) is voorgesteld om op het voetbalpleintje een speeltuin te maken en de speeltuin aan de Dukaatstraat in te richten als buitensportlocatie. Hier zie ik niks van terug. Sterker nog: de herinrichting van het voetbalpleintje ontbreekt nog op deze website. Waarom is onze suggestie niet meegenomen?

Antwoord

Hoi Ralf, Bedankt voor je reactie. Klopt die herinrichting ontbreekt. Er is subsidie om het asfalt helemaal of deels te laten verwijderen. Op dit moment worden er proefboringen gedaan en onderzoek naar de opbouw van het asfalt door de jaren heen. Als we weten hoe dit er voor staat kunnen we een ontwerp maken en dit naar jullie terug communiceren.

Antwoord

Bedankt voor het antwoord. Tegen de tijd dat jullie mogen beginnen met het maken van het ontwerp, is dan het meenemen van de wens die ik benoem nog steeds een optie? Of is de speeltuin Dukaatstraat dan al vernieuwd waardoor de optie van tafel is? Dat laatste zou ik namelijk niet wenselijk vinden.

Antwoord

In dit speeltuintje spelen ik en mijn vrienden (12/13 jaar) bijna elke dag. Het is op zich heen slecht idee om de speeltuin te renoveren, maar dan moet het nog wel steeds leuk zijn voor alle leeftijden.

Antwoord

Ik ben die avond bij de bespreking geweest. Er waren plannen om het voetbalveldje om te ruilen met de speeltuin wegens sociale controle, rotzooi en overlast van hondenpoep. Het voetbalveldje moest groener worden ivm de hitte. En we hebben het gehad over de speeltoestellen. Er staat een klein glijbaantje, waarbij de tredes zover van elkaar afstaan dat de kids er niet op kunnen klimmen en de zandbak moet op slot omdat honden zelfs op de deksel poepen. Ik zie hier niks meer van terug in de plannen???

Antwoord

Hoi Marlies, Bedankt voor je reacties. We zijn op dit moment bezig met een onderzoek rondom het asfalt op de speelplek. Het is subsidie om te helemaal of deels weg te halen zodat we er een groenere ruimte van kunnen maken voor de buurt. Wanneer we weten wat we kunnen doen en daarbij een ontwerp naar voren komt zullen we dat met jullie delen!

Antwoord

Uit een bovenstaande reactie begrijp ik dat het ‘voetbal’ pleintje aan de dukaatstraat ook wordt aangepakt. Hoor of zie graag wat de ideeën daaromtrent zijn..

Antwoord

Hoi Joris, Dank voor je reacties. Voor het 'voetbal' pleintje is er subsidie om te kijken in hoeverre we het asfalt kunnen verwijderen. Op dit moment loop er een onderzoek naar de opbouw van het asfalt. Kijkend naar de verschillende onderlagen waarin het asfalt is aangelegd toen der tijd. etc. Zo weten goed op wat voor een manier we het asfalt kunnen en hoeveel we kunnen verwijderen. Daarna maken we een ontwerp en komen we bij jullie terug.

Antwoord

Dank voor het antwoord. Is er al duidelijkheid over wanneer het ontwerp gepresenteerd gaan worden? Gaat dit nog weken of maanden duren? Ik neem aan dat we nog in de ontwerpfase zitten en dat er nog mogelijkheden zijn om te reageren en al of niet in te stemmen met het ontwerp? Ik, en velen met mij, zouden het namelijk bijzonder jammer en onwenselijk vinden indien het voetbalplein/de buitensportgelegenheid direct aan de Dukaatstraat verplaatst moet worden worden naar de omsloten speelplek aan de Dukaatstraat. Vele jonge en ouderen kinderen spelen dagelijks prettig samen op dit plein. Als het voetbalplein op een verscholen plek komt, zonder sociale controle, wordt dit naar alle verwachting een ander verhaal. Iets waar de wijk en direct omwonenden waarschijnlijk niet op zitten te wachten.

Antwoord

Tijdens de inspraakronde is ook gesproken over aanpassing van het voerbalpleintje (verderop aan de dukaatstraat). Hierover vind ik geen plan terug hier. Wat zijn daarvoor de ontwikkelingen?

Antwoord

Hoi Lieke, Bedankt voor je reacties, voor de locatie aan de Dukaatstraat hebben we een subsidie gekregen om het asfalt de verwijderen. Hiervoor door we eerste proefboringen en onderzoek om te kijken hoe het asfalt is opgebouwd. Als we weten hoe we dit goed kunnen verwijderen en hoeveel we kunnen gaan verwijderen komen we met een ontwerp voor deze locatie.

Antwoord

Eens dat er ook behoefte is/blijft aan een klimtoestel voor de oudere kinderen.

Antwoord

Mooi! Blijft de grote glijbaan met klimonderdelen ook behouden? Dat zou fijn zijn. Verder zie ik dat de zandbak behouden blijft maar deze is altijd gesloten/op slot?

Antwoord

De sleutel is bij een aantal wijkbewoners op te halen. Hij ligt o.a. bij nr 78 op het tuinbankje in de voortuin als het goed is.

Antwoord

Mooi! Blijft de grote glijbaan met klimonderdelen ook behouden? Dat zou fijn zijn. Verder zie ik dat de zandbak behouden blijft maar deze is altijd gesloten/op slot?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-05-2023