Plukroute door de Meijhorst

De Meijhorst is een prachtige diverse wijk en een wijk met veel potentie om de leefbaarheid, cohesie en de biodiversiteit te vergroten. Het idee is daarom ontstaan om in de wijk een plukroute uit te zetten. Dit is een route waarin je je van groene plek naar groene plek kan begeven van enkel eetbare, meerjarige gewassen. Maar het betreft geen standaard peren of appels, denk bijvoorbeeld aan de besjes van de olijfwilg, de blaadjes van de Chinese mahonie, of de vruchten van de Nashipeer.

 

Zo verhoog je biodiversiteit, leefbaarheid, het vergoot de kennis van hoe dingen groeien en waar je het voor kunt gebruiken en het zorgt ook nog eens voor een betere waterhuishouding.

 

Maar bovenal is het een manier om mensen in de buurt samen te brengen. Door de mensen in de buurt bij het project te betrekken en hen te laten helpen bij de uitvoeren en onderhoud ervan, zorg je voor meer cohesie in de wijk. Vanuit plukrouteprojecten uit het verleden ia bekend dat mensen zich verbonden en verantwoordelijk blijven voelen, en trots zijn op hun plukroute. Hoe mooi is het als we dat ook in de Meijhorst kunnen realiseren?

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dit idee is op MijnWijkplan geplaatst door de gemeente namens bewoners. Ziet u ook graag een plukroute door de Meijhorst? Geef dit idee dan een hartje of laat een reactie achter. Wij horen graag waar volgens u de plukplekken moeten komen.

Reacties

Top idee! Heb hem ook gedeeld op Facebook, ik ga voor jullie duimen! :)

Antwoord

Fantastisch idee. Ik wens de organisatie veel succes en hopelijk komt t snel van de grond en kunnen we resultaat zien. Meer biodiversiteit is heel welkom en erg nodig.

Antwoord

Prachtig initiatief dat hopelijk van de grond komt en niet alleen in de Meijhorst. Ook de vogels en de insecten zullen er blij mee zijn.

Antwoord

Lijkt me prachtig om met de hond te wandelen en ook nog te genieten van deze route.

Antwoord

Prima! Let wel op dat de hond niet op de te oogsten gewassen plast

Antwoord

Wij hebben haar goed opgevoed, Jos .....

Antwoord

Leerzaam, Lekker en Leuk initiatief!

Antwoord

Positieve aandacht voor de wijk is top.

Antwoord

Dit is een prachtig idee. Langs zo"n plukroute wandelen lijkt me al een feest.

Antwoord

Initiatieven, en zeker groene initiatieven, verdienen aandacht!

Antwoord

“Dat eetbaar groen zich niet beperkt tot de schappen van supermarkt en groente boer, maar rondom ons is” spreekt mij zeer aan.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-10-2020