Plukroute door de Meijhorst

De Meijhorst is een prachtige diverse wijk en een wijk met veel potentie om de leefbaarheid, cohesie en de biodiversiteit te vergroten. Het idee is daarom ontstaan om in de wijk een plukroute uit te zetten. Dit is een route waarin je je van groene plek naar groene plek kan begeven van enkel eetbare, meerjarige gewassen. Maar het betreft geen standaard peren of appels, denk bijvoorbeeld aan de besjes van de olijfwilg, de blaadjes van de Chinese mahonie, of de vruchten van de Nashipeer.

 

Zo verhoog je biodiversiteit, leefbaarheid, het vergoot de kennis van hoe dingen groeien en waar je het voor kunt gebruiken en het zorgt ook nog eens voor een betere waterhuishouding.

 

Maar bovenal is het een manier om mensen in de buurt samen te brengen. Door de mensen in de buurt bij het project te betrekken en hen te laten helpen bij de uitvoeren en onderhoud ervan, zorg je voor meer cohesie in de wijk. Vanuit plukrouteprojecten uit het verleden ia bekend dat mensen zich verbonden en verantwoordelijk blijven voelen, en trots zijn op hun plukroute. Hoe mooi is het als we dat ook in de Meijhorst kunnen realiseren?

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dit idee is op MijnWijkplan geplaatst door de gemeente namens bewoners. Ziet u ook graag een plukroute door de Meijhorst? Geef dit idee dan een hartje of laat een reactie achter. Wij horen graag waar volgens u de plukplekken moeten komen.

Reacties

Top idee! Heb hem ook gedeeld op Facebook, ik ga voor jullie duimen! :)

Antwoord

Leuk, bedankt voor het delen. Zou je ook een idee hebben waar je de plukroute graag zou zien ontstaan in de wijk?

Antwoord

Fantastisch idee. Ik wens de organisatie veel succes en hopelijk komt t snel van de grond en kunnen we resultaat zien. Meer biodiversiteit is heel welkom en erg nodig.

Antwoord

Hoi Els, Bedankt voor je reactie. Achter de schermen zijn we druk bezig. Zou je ook een idee hebben/ voorkeur hebben voor waar de route zou kunnen komen?

Antwoord

Prachtig initiatief dat hopelijk van de grond komt en niet alleen in de Meijhorst. Ook de vogels en de insecten zullen er blij mee zijn.

Antwoord

Hartelijk dank Paul, dat hopen wij ook. Zou je ook mee willen denken waar de plukroute in de wijk zou kunnen komen?

Antwoord

Lijkt me prachtig om met de hond te wandelen en ook nog te genieten van deze route.

Antwoord

Prima! Let wel op dat de hond niet op de te oogsten gewassen plast

Antwoord

Wij hebben haar goed opgevoed, Jos .....

Antwoord

Beste René, dat lijkt me inderdaad erg fijn voor hondenbezitters in de wijk! Mag ik vragen waar jij zoal langsloopt en waar je denkt dat de plukroute zou kunnen komen volgens jou? Gr Marijn (initiatiefnemer)

Antwoord

Dag Marijn,Met onze hond kunnen wij maar korte rondjes maken. We lopen overwegen in het wijkpark Meijhorst.

Antwoord

Dag Marijn,Met onze hond kunnen wij maar korte rondjes maken. We lopen overwegend in het wijkpark Meijhorst.

Antwoord

Dank voor je antwoord. We gaan het meenemen!

Antwoord

Leerzaam, Lekker en Leuk initiatief!

Antwoord

Beste Marja, bedankt voor je positieve reactie. De gemeente zou graag willen weten waar in de wijk de bewoners de plukroute wel zouden willen zien. Heb je daar toevallig ideeën over? Mvg, Marijn (initiatiefnemer plukroute Nijmegen)

Antwoord

Positieve aandacht voor de wijk is top.

Antwoord

Beste Jacqueline, bedankt voor je positieve reactie. De gemeente zou graag willen weten waar in de wijk de bewoners de plukroute wel zouden willen zien. Heb je daar toevallig ideeën over? Mvg, Marijn (initiatiefnemer plukroute Nijmegen)

Antwoord

Dit is een prachtig idee. Langs zo"n plukroute wandelen lijkt me al een feest.

Antwoord

Beste Meriam, bedankt voor je positieve reactie. De gemeente zou graag willen weten waar in de wijk de bewoners de plukroute wel zouden willen zien. Heb je daar toevallig ideeën over? Mvg, Marijn (initiatiefnemer plukroute Nijmegen)

Antwoord

Initiatieven, en zeker groene initiatieven, verdienen aandacht!

Antwoord

Beste Marga, bedankt voor je enthousiasme. De gemeente zou graag willen weten waar in de wijk de bewoners zo'n plukroute wel zien zitten. Heb je daar toevallig ideeën over?

Antwoord

“Dat eetbaar groen zich niet beperkt tot de schappen van supermarkt en groente boer, maar rondom ons is” spreekt mij zeer aan.

Antwoord

Beste Jos, leuk dat je een reactie achtergelaten hebt. De gemeente zou graag willen weten waar in de wijk de bewoners zo'n plukroute wel zien zitten. Heb je daar toevallig ideeën over? Mvg, Marijn (initiatiefnemer plukroute Nijmegen)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-10-2020