Terras Tonder

Bewoners van Tonder en Vulder willen een zonnig terras naast appartementen gebouw Tonder in Malvert. Dit is nu een grasveld waar veel overlast is van hondenpoep en afval. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Waarom wordt dit terras niet gerealiseerd aan het westkanaal pad? Minder overlast voor de bewoners van Tonder, meer dagjes mensen, wandelaars, fietsers en mensen uit de omgeving die hier langskomen en dus meer zullen strijken voor een kopje koffie. Onder de brug is genoeg ruimte voor een container vanuit waar geserveerd kan worden. Zo breng je een mix van mensen samen en bestrijd je een hoop eenzaamheid met deze leuke ontmoetingsplek. En dat alles onder het genot van een prachtig uitzicht op het Maas-Waal kanaal en de boten. Lekker in de zon zitten aan de kade of je zoekt de schaduw van de brug op. Beter kun je het niet hebben toch?

Antwoord

Beste Hatta de Wit,De bedoeling is juist dat het geen verzameling van passanten wordt. Maar ik vindt uw idee wel mooi en u zou hiervoor een nieuw wijkplan in kunnen dienen. Er ligt bij de Nijmeegse architecten al een plan voor een steiger met hengelsport mogelijkheden en recreatie aan het Maas en Waal kanaal. Dit was een idee met de vernieuwing van Malvert.

Antwoord

Beste P Melo en de heer Verschuren, Graag neemt de wijkregisseur even contact met u op. Wilt u uw nummer achterlaten via wijkregisseurdukenburg@nijmegen.nl? Alvast bedankt.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 20-04-2022

Beste Mathijs, Voor wat betreft jou Punt 1 hebben wij contact opgenomen met de bewoners van de 1e verdieping die daar geen bezwaar tegen maken . Wat betreft punt 3 de bewoners nemen zelf hun stoeltje mee en zal hoofdzakelijk gebruikt worden door bewoners van Tonder die van het zonnetje willen genieten. en wat betreft die mooie bank rondom die boom die geeft alleen schaduw en ongedierte, honden uitwerpselen, ect. de bank ligt bovendien dicht op het wandelpad het is dan ook uitkijken voor fietsers/bromfietsers/scooters/ mounten bikers vandaar dus jou punt 2

Antwoord

Bezwaar! Een openbaar terras onder onze slaapkamers? Dit vraagt juist om overlast.. en nog talloze andere redenen waarom dit een slecht idee is. Een fel bezwaar tegen dit idee is in opmaak.

Antwoord

Beste P. MeloEven een uitleg van mijn kant . Het is de bedoeling dat het plaveisel wat er lag in een wat aangepast uiterlijk terug komt zodat bewoners van Tonder daar weer als voorheen van de eerste zonnestralen kunnen genieten. Dit wordt zeker geen horeca achting terras en zult u op de hoogte waar u woont zeker geen overlast ervaren. We hebben het over volwassen bewoners.Ik hoop je hier mee op de hoogte gebracht te hebben van de plannen voor een nog fijner woongenot voor iedereen.Gr. Bert Groen

Antwoord

Beste Bert,1, aangeven dat iemand erop die hoogte zeker geen over last van zal hebben doet mij twijfelen over de bewoners die lager wonen?2, dit is 5% van het gras om de flat heen dus als oplossing voor het aangegeven probleem zet het geen zoden aan de dijk.3, dit zal niet alleen beschikbaar zijn voor de bewoners van de Tonder/Vulder. aangeven dat het hier om volwassen bewoners gaat betekent dus helaas niet heel veel. er is een mooie bank rondom de boom in het park waar mogelijk iets mee gedaan kan worden?

Antwoord

Prima idee om elkaar te ontmoeten in het zonnetje

Antwoord

Goed idee voor de bewoners van Tonder om daar lekker vroegtijdig van het zonnetje te genieten

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-03-2022