Ravot plaats voor honden omheind

Een omheind ravot/speelplaats in de Malvert.  Wie wilt dat nu niet?  Er zijn weinig tot geen speelplaatsen voor honden waar zij lekker kunnen rennen en ravotten in de Malvert. Aangezien er heel veel honden wonen in deze wijk en zij zo goed als nergens los kunnen lopen, is hier veel behoefte aan. Natuurlijk zijn er kleine poepveldjes,   alleen zijn die niet groot genoeg om met meerdere honden te kunnen worden gebruikt. Laat staan er in spelen en rennen. Er is een grote ongebruikte open vlakte in de Malvert, achter de flat van de 86ste straat en naast de nieuwbouw de Tonder en de Vulder. Deze vlakte is perfect Om te omheinen, op te spelen en makkelijk te onderhouden. Ook is deze goed bereikbaar voor de mensen in de buurt. Een omheinde honden speelplaats brengt mensen ook bij elkaar, zorgt ervoor dat honden niet stiekem los gelaten worden op plaatsen waar het niet mag. Voorkomt ergernis en brengt veel vreugde met zich mee. Ik ben uiteraard bereid om voor het onderhoud te zorgen. De ravotplaats in te delen met speeltuig en de plaats schoon te houden.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

De volgende stap is een gesprek in de wijk met alle omwonenden, in verband met de corona-maatregelen kan dit gesprek nu helaas niet plaatsvinden.

Er zijn inmiddels meerdere gesprekken geweest met de initiatiefnemers. Zij gaan nu in de buurt handtekeningen ophalen. Wilt u hierover meedenken, laat het ons weten.

Uitnodiging Beste bewoner(s), Via de website MijnWijkplan heeft een bewoner het idee ingediend om in de Malvert een omheinde hondenspeelplaats te creëren (achter de flat van de 86ste straat en naast de nieuwbouw de Tonder en de Vulder). Er zijn al 38 likes binnengekomen voor dit idee en daarom gaan wij graag met de bewoners in gesprek. Op dinsdag 27 augustus 2019 om 10:00 uur zijn wij daarom samen met de initiatiefneemster aanwezig in de Malvert bij het grasveld achter de flat van de 86e straat. U ziet ons vanzelf als u naar buiten komt. Het is van belang dat u uw mening laat horen. Wij hopen daarom velen van u te spreken. Heeft u nog vragen? Heeft u nog vragen of heeft u wel ideeën maar bent u niet in staat naar de bijeenkomst te komen, dan kunt u contact met mij opnemen via het telefoonnummer 06-50 00 39 41 of het e-mailadres m1.slingerland@nijmegen.nl. Met vriendelijke groet, Maryse Slingerland Wijkregisseur Openbare Ruimte Dukenburg

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Ik sta helaas niet echt achter dit idee, de 86e flat kijkt uit op een park, en mensen willen graag genieten van de rust en de natuur, dat is ook de rede dat ik hier ben komen wonen en wellicht anderen ook.

Antwoord

Hoi Petra, Inmiddels heb ik de uitnodiging van de gemeente ook op de website https://malvert.online en op facebook en twitter gezet

Antwoord

Ik ga het bekijken

Antwoord

Leuk idee. Beter dan die kleine poep veldjes. Om te rennen hebben we minsten 20m x 20m nodig. En poep en prullenbakken. Ik heb nog wel een picknicktafel voor ons om op te zitten.

Antwoord

Mijn kleine hondjes zouden het fantastisch vinden om te kunnen spelen zonder dat ze weg kunnen lopen. Maak het maar lekker groot. Zo iets als 20mx20m zou zeker groot genoeg zijn.

Antwoord

Mark kerel daar heb je helemaal gelijk in. Dat zou ook een perfecte plek zijn. Dan hebben de bewoners van de wollenwei ook meer aanspraak en kunnen de kinderen spelen terwijl de papa's en de mama's hun hond in de speelweide veilig laten spelen. Nu maar hopen dat dit gelezen wordt. En ook dat het plan aangenomen wordt door de gemeente. We hebben echt behoefte aan een veilige leuke honden ravotpark.

Antwoord

Mark kerel daar heb je helemaal gelijk in. Dat zou ook een perfecte plek zijn. Dan hebben de bewoners van de wollenwei ook meer aanspraak en kunnen de kinderen spelen terwijl de papa's en de mama's hun hond in de speelweide veilig laten spelen. Nu maar hopen dat dit gelezen wordt. En ook dat het plan aangenomen wordt door de gemeente. We hebben echt behoefte aan een veilige leuke honden ravotpark.

Antwoord

Peet. Ze zijn daar bezig met graven. Volgens mij komt daar een park. Is de het grasveld tegenover de wollenwei geen optie? Je weet wel naast het kleine voetbalt veldje. Dan hebben we ouderen, kinderen en honden bij elkaar. Lekker gezellig toch?

Antwoord

Peet meisje dit is precies wat wij ndig hebben. Allen heb ik gehoord dat daar helaas een parkje komt. Ik hoop voor je dat er nog genoeh ruimte is voor een groot ravot plaats. Anders kun je altijd uitwijken naar de wollenwei. Daar is ook genoeg ruimte.

Antwoord

Goed idee Petra. Succes. Ik heb gestemd. groetjes Maria

Antwoord

Ja inderdaad. Dat is nog vergeten erbij te zetten. Een paar regentonnen zou ook handig zijn. Dan hebben de honden altijd wat te drinken. En een picknick tafel natuurlijk. Mocht het doorgaan, dan richten we met zijn allen de ravot plaats zo in dat het prettig is voor mens en hond.

Antwoord

Het zou ook handig zijn als er een overkapping komt zodat wij mensen droog staan als de hondjes in de regen aan het spelen zijn. En natuurlijk een poepbak zodat het veld schoon blijft

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-02-2019