Natuurspeeltuin

Een enthousiaste bewoner heeft een idee om wat natuurlijke speelaangelegenheden (zie brochure) op het grasveld naast Malvert 8057 te (laten) plaatsen, zodat kinderen daar wat meer speelmogelijkheden hebben.

Bent u ook enthousiast over dit idee? Laat het weten in de reacties! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners,

Onlangs is er een nieuw beleid ingevoerd waarin speelaanleidingen niet meer gerealiseerd kunnen worden uit het wijkbudget. Gezien het idee, vanaf juni 2023, ook maar 2 keer ondersteund is, hebben wij besloten het idee te archiveren. Mochten er nieuwe goede initiatieven bedacht worden, zien we deze graag terug op Mijn Wijkplan. 

Hartelijk dank voor het inbrengen van dit idee. Ik heb inmiddels via e-mail contact met u.

Reacties

Heel leuk idee! Zelf woon ik in de Lankforst met 2 kids en kom vaak in de huidige speeltuin waar nu toch wat weinig uitdaging in zit. Een natuurspeeltuin lijkt me fantastisch! We hadden er een in Amsterdam waar we vandaan komen. Pracht plek die ook veel volwassen bij elkaar bracht door de fijne bankjes en mogelijkheid kopje koffie en thee vanuit een koffie/thee bus. Een omgebouwde camper. Ook werden er leuke activiteiten georganiseerd. https://www.denatureluur.nl/ Hoop dat zoiets in het klein gerealiseerd kan worden!

Antwoord

Zou een mooie aanvulling zijn in de wijk! Vaak zijn de huidige speeltuinen over bezet. Er is behoefte aan meer speel terein voor de kinderen. Hoe mooi als je dit kan combineren met de natuur.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-07-2023