Maak plaats voor wilde bloemen

"Het gaat slecht de wilde bloemen in Nederland. Met dramatische gevolgen. Want waar wilde bloemen verdwijnen, verdwijnen ook insecten. Bloemen geven hen voedsel en beschutting. Samen kunnen we hier iets aan doen!" aldus Natuurmonumenten.

Daarom mijn idee om "Green Capital" Nijmegen te vragen om bepaalde velden in het parkgebied Malvert/Lankforst (vanaf het Uilenbosje tot aan 't Zusje) niet meer plat te maaien zoals nu steeds gebeurt, maar in te zaaien met wilde bloemen en kruiden en het maaien hierop aan te passen. Er is daar ruimte zat voor prachtige bloemenvelden!

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Mooi initiatief ; De werkgroep 'Hortus Civitatis' heeft in Nijmegen de 'Groene Vlinderlint Route ' in Nijmegen Oost uitgezet, die door Stad en landschap gaat lopen. De inheemse bloemenzaden die wij gebruiken zijn te verkrijgen bij de firma '; www.biodivers.nl

Antwoord

Hi Boudewijn, Dank voor de tip :) We zijn benieuwd hoe jullie eea aangepakt hebben. Kunnen we daar op korte termijn een keer contact over hebben misschien? Wij zijn bereikbaar via lankforst@hotmail.nl Hartelijke groet, Sylvia

Antwoord

Prima idee Sylvia! In Dukenburg zijn tal van grasveldjes die bezaaid kunnen worden. Mocht je hierin samen willen optrekken, laat maar weten!

Antwoord

Hey Bart, jazeker wil ik graag samen optrekken in dit plan! Wat leuk! Ik voelde me inmiddels de roepende in de woestijn, maar nu krijg ik weer hoop :)

Antwoord

Hoi Sylvia, stuur me even een mailtje op lankforst@hotmail.nl. Goed om even de koppen bij elkaar te steken.

Antwoord

Goed initiatief, ook in de Weezenhof is dit op diverse grasvelden goed te verwezenlijken. Eer zijn er zeer vele in deze wijk en hoewel ik dit veel liever zie dan tegels en asfalt, ligt de ecologische waarde van gras voor insecten behoorlijk laag. In de bocht van de Westerkanaaldijk naar de tunnel van Malvert toe is al een aanplant gemaakt van wilden bloemen, schitterend :-) Ook langs Maas-Waal kanaal kan hier op diverse locaties iets mee gedaan worden lijkt mij. Prioriteit zou moeten liggen op de bestuiving door bijen en hommels en ook op vlindervriendelijke planten.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-07-2019